Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Sevgili İstanbullular, sevgili AK Partililer, gözümüzün nuru sevgili gençler, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. 2023 hedeflerimizi cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına adamıştık. 2053 vizyonumuzu İstanbul'ın fethinin 600. yılına adıyoruz. İşte devlet olmak budur.

Dünyada ne kadar sapkın ideoloji varsa gelip gençlerimize dayattılar. Bölgemizde ne kadar gerilim ve çatışma konusu varsa hepsini getirip milletimize dayattılar. Herkes hak özgürlük medeniyet yolunda ilerlerken bize hep bölünmeyi küçülmeyi, geri kalmayı, darbeleri dayattılar.

"ULAŞMAMIZ GEREKEN NOKTANIN GERİSİNDE BIRAKILDIK"

Bu sebeple milli mücadelemizi zafere ulaştırdık. Özgürlüğümüzü tekrar kazandık. Yeni devletimizi kurduk. Siyasi ekonomik askeri sosyal olarak ulaşmamız gereken noktanın gerisinde bırakıldık. Ülkemizin ve milletimizin bu makus talihini yenmek için başlatılan girişimlerde kimi zaman idam sehbalarında akamete uğradık. Bu ülkeye artık vesayetin pençesini geçirmesi eskisinden daha zordur.

"SIKINTILARI ÇÖZECEK BİRİKİME SAHİBİZ"

Gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimleri sayesinde Türkiye, ülkesi ve milletiyle dünyanın en yüksek ligine yükseldi. Şimdi bu ligin zirvesinde mücadele vermeye talibiz. Milletimizde paylaştığımız her vizyon, bu amaca yöneliktir. AK Parti dünün ve bugünün değil yarının da partisidir. Ülkemizin bugün karşı karşıya olduğu sıkıntıları çözecek birikime, dirayete, programa, kararlılığa yine biz sahibiz.

"İSTANBUL 2023 SEÇİMLERİNİN LOKOMOTİFİ OLACAK"

Büyük ve güçlü Türkiye'yi adım adım inşa edecek olan biziz. İstanbul, kuruluşumuzdan bugüne tüm zaferlerimizin olduğu gibi, 2023 seçimlerinin de Allah'ın izniyle lokomotifi olacaktır. İl teşkilatımızın geçtiğimiz ay sonunda başlattığı "Yüz yüze 100 gün" kampanyasını 2023 şahlanışının ilk işareti olarak görüyorum.

"ÜLKEMİZDE BENZER SENARYOLAR SAHNELEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batılı ülkelerin tek ses İsrail'e dur demeleri gerekiyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batılı ülkelerin tek ses İsrail'e dur demeleri gerekiyor

Bir süredir Müslümanların üzerinde oyunlar oynanıyor. Irak'ın bu şekilde böldürler. Suriye'yi bu şekilde 1 milyona yakın insanın kanı üzerinden böldüler. Ülkemizde de Sunni-Alevi, Türk-Kürt fitnesi üzerinden benzer senaryolar sahnelenmeye çalışılıyor. Bugün 85 milyon vatandaşımızın her biri birinci sınıf ferdidir. Ülkemizde yaşayan her birey tüm hak ve özgürlüklerden yararlanma imkanına sahiptir. Ülkemizdeki tüm vatandaşlarımız gibi Alevi Bektaşi kardeşlerimizin meselelerinin çoğunu biz çözdük. Kalanlarını da adım adım çözüme kavuşturuyoruz.

"HER OYUNU BOZACAĞIZ"

Şu anda kişi başına düşen milli gelirimiz 9 bin 500 dolara dayandı. Daha da iyi olacak. Seçimlere kadar önümüzde çıkan her oyunu bozacağız.

"ADAYLARINI HENÜZ AÇIKLAYAMADILAR"

Cumhur İttifakı adayının şahsım olduğunu daha önce paylaştık. Diğer ittifak ve partiler henüz aday açıklayamadılar. Kavganın gürültüsü, pazarlıkların kiri pası her yerinden hissediliyor. Masanın gerisinde ellerini ovuşturarak bekleyen 8. ortak FETÖ'nün hesabı, kendilerini ilgilendirir. Sandıkları öyle bir patlatalım ki İstanbul'da oyların yarıdan fazlasını biz alalım."