Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO  Zirvesi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Yaptığı açıklamada önemli kararlara imza atacaklarını söyleyen Erdoğan, Ukrayna başta olmak üzere ortakları destekleyeceğini ifade etti. "Savaşın en kısa sürede adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesinin Ukrayna'nın NATO'ya üyelik sürecini daha da kolaylaştıracağına inanıyoruz." dedi

ABD'de 2024'ün ilk banka iflası gerçekleşti ABD'de 2024'ün ilk banka iflası gerçekleşti

"Bazı müttefiklerimizin haksız yere ülkemize uyguladıkları kısıtlama ve engellemeler bizi sınırlandırıyor. Zirvede Türkiye'ye yönelik yaptırım ve kısıtlama uygulayan müttefiklere bu yanlıştan süratle dönmeleri çağrımızı tekrarlayacağım." ifadesinde bulundu.

Erdoğan, "Bir diğer gündem maddemiz ise NATO'nun genişlemesidir. Türkiye NATO'nun açık kapı politikasını hep desteklemiş bir ülkedir. Bu politikaya verdiğimiz desteği her fırsatta ifade ettik. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvuruları konusunda geçtiğimiz yıl Madrid'de imzaladığımız üçlü mutabakatla bir yol haritası hazırlandı." dedi.

İsveç konusunda ise sürecin devam ettiğini söyleyen Erdoğan "İlgili kurumlarımız İsveçli muhatapları ile temaslarını şeffaf ve iyi niyetli bir yaklaşımla sürdürüyor. Ben de bu akşam Sayın Genel Sekreter ve İsveç Başbakanı ile üçlü bir toplantı gerçekleştireceğim. İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinin ilerleyebilmesi, üçlü mutabakatta kayıtlı hususların yerine getirilmesine bağlıdır." söylemlerinde bulundu.

Erdoğan, "Milletimizin bizden beklentisi var. Önce gelin Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç'in de önünü açalım." açıklamasında bulundu.