Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede AFAD'ın koordinesinde çok sayıda sivil toplum kuruluşunun arama kurtarma ekipleri de görev alıyor. Sivil toplum kuruluşlarından biri olan Cansuyu Derneği'nin arama kurtarma ekibi de 7 Şubat'ta AFAD ekipleriyle birlikte 1,5 yaşındaki Oğuzhan Mete ve annesi 30 yaşındaki anne Fatma Yavşan'ı kurtarmıştı.

DEM Parti MYK, olağanüstü toplanıyor! "Rehin tutulan arkadaşlarımıza..." DEM Parti MYK, olağanüstü toplanıyor! "Rehin tutulan arkadaşlarımıza..."

Cansuyu Derneği'nin arama kurtarma ekibinden Ekrem Özarslan, "Hanımefendi, yatak odasında baza ve yatağın yan tarafında olduğunu, eşinin vefat ettiğini ve çocuğunun yaşadığını söyledi. Işıkla yön tayin ettik, çalışma yaptık. Çok dar bir alandı. Gerçekten bu duyguları anlatmak çok zor. Eşi ve çocuğunu yatağın yanına koyduktan sonra baba kendisini onlara siper etmiş. Baba, yatak odasındaki dolabın eşinin ve çocuğunun üzerine devrilmemesi için sırtını gardıroba vermiş, onu öyle tutabileceğini sanmış. Dolabın arkasındaki duvarın patlamasıyla maalesef, dolapla birlikte yatağa sıkışarak can vermişti ama çocuğuna ve hanımefendiye yaşam alanı oluşturmuş. Bunu bilinçli şekilde yapmış. Hanımefendi de eşinin bizatihi kendisini feda ettiğini beyan etti." dedi. Gördükleri manzaranın ekibi duygusal olarak çok zorladığını söyleyen Özarslan, annenin bebeğini yaşatmak için dışkısını vermek zorunda kaldığını anlattığını belirtti.