AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçim tarihi tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Çelik, “Şu anda biz canlarımızı enkazdan kurtarmanın derdindeyiz. Şu anda biz yaraları sarmanın mücadelesini veriyoruz. Canlarımızı kurtarmanın mücadelesini veriyoruz. Seçimle ilgili herhangi bir şey konuşmayı çok yanlış buluruz. Hiçbir şekilde doğru bulmayız. Bugün tek gündemimiz var. Bu canlarımızı nasıl kurtarırız. Bu yaraları nasıl sararız” dedi.

DEM Parti'de istifa depremi: Cumhurbaşkanı posterine yapılan müdahaleleri kabul edemeyiz DEM Parti'de istifa depremi: Cumhurbaşkanı posterine yapılan müdahaleleri kabul edemeyiz

NE OLMUŞTU?

AK Parti'nin seçimleri 6 ay veya 1 yıl ertelemek için Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) devreye sokacağı iddia edilmiş, konuya ilişkin AK Parti'den ilk adım Bülent Arınç'tan gelmişti. Arınç, seçimlerin mutlaka ertelenmesi gerektiği yönünde açıklama yapmıştı.

Seçimlerin ertelenmesi çağrısına bugün yaptığı açıklamayla tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenmiş, seçimlerin zamanında yapılacağını söylemişti.