Türk Silahlı Kuvvetleri'nde belli bir süre görev yaptıktan sonra çeşitli ailevi sebepler ve sağlık sebepleriyle istifa etmek zorunda kalan ardından atanamayan uzman çavuşlar, yıllardır aldıkları eğitimlere uygun olacak şekilde görev yapabilecekleri devlet kurum ve kuruluşlarına Kanun Hükmünde Kararname ile genel atama bekliyor.

Birçok mecrada yetkililere seslenen atanamayan uzman çavuşlar Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) çatısı altında bir araya gelerek bir an önce mesleklerine kavuşmayı bekliyorlar. 

Atanmayı bekleyen eski uzman çavuşlar seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan atanmayı bekleyen eski uzman çavuşlar mücadele etmeye devam ediyor. 

Türkiye’nin din raporu: Toplumda dindarlık oranı ne düzeyde? Türkiye’nin din raporu: Toplumda dindarlık oranı ne düzeyde?

Eski uzman çavuşların memuriyeti için çalışma geliyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cnn Türk'te Hakan Çelik'in konuğu oldu. Soylu uzum zamandır büyük bir soruna dönüşen eski uzman çavuşların memuriyete geçişi hakkında açıklamada bulundu:

 Bakan Soylu, "Eski uzman çavuşların memur olması için yakın zamanda onlarla ilgili çalışma geliyor" dedi.