2024 yılının ilk günleri itibarıyla, trafik kurallarını ihlal eden ve ehliyetlerine el konulan sürücüler için gündemdeki en önemli konulardan biri "ehliyet affı" oldu. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamalar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaşanan son gelişmeler, binlerce sürücüyü yakından ilgilendirir hale geldi.

Türk savunma sanayisinde yapay zeka dönemi Türk savunma sanayisinde yapay zeka dönemi

EYLEM ERTUĞ ERTUĞRUL TBMM'DE EHLİYET AFFI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, TBMM’de yaptığı konuşmada ehliyeti alınan vatandaşlar için ehliyet affı istedi.

Ertuğrul TBMM'deki konuşmasını sosyal medyada paylaşarak, “Cezalar ağır, yaşam şartları zor! Ekmeğini buradan kazanan yüzbinlerce vatandaşımız var! Ölümlü ya da yaralamalı kazaya karışmadan ehliyeti alınmış bu nedenle çocuğunu okula, hastaneye götüremeyen vatandaşlarımız var! Ehliyet Affı yasalaşmalıdır!” ifadelerini kullandı.

EHLİYET AFFI NELERİ KAPSIYOR?

Ehliyet affı, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, alkol, drift ve aday sürücülük dışındaki durumlarda alınan ceza puanlarının silinmesini kapsıyor. Bu durum, ehliyet ceza puanı dolmuş ve bu nedenle ehliyetine el konulan yaklaşık 10 bin sürücü için geçerli olacak.

KİMLER EHLİYET AFFINDAN YARARLANABİLECEK?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın açıklamalarına göre, kanun kapsamında 5 ile 95 puan arasında ceza puanı olan sürücülerin cezaları silinip sıfırlanacak. Ancak alkollü araç kullanma, uyuşturucu etkisi altında araç kullanma, drift yapma ve ölümlü kazaya neden olma gibi durumlar bu affın dışında tutulacak.

Editör: Zeynep Peksoy