İşçi Haber Özel

EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT'liler olarak beklentilerini şu şekilde dile getirdi. 


"Bizim beklentimiz  4447. sayılı kanunun değişmesiyle yaşanan mağduriyetlerin çabası. Bizler bu yaşanan mağduriyetlerin mücadelesini veriyoruz.  Tabi ki sadece bununla bitmiyor. 2008 sonrası 5510. yasasıyla insanları hem yaş hem de maaştan mağdur eden aylık bağlanma oranlarının ortalama yüzde 70 oranlarında iken yüzde 28 düşürülmesi. Bizler bu mağduriyetlerin giderilmesi çalışmasındayız. 


GELECEKTEKİ ÇOCUKLARIN MAĞDURİYETLERİ


Bu aylık bağlanma oranların değişmesi 2008 yılı 5510. yasayla değişiklik söz konusu.  Bu yasada  hem yaş hem maaştan mağduriyet yaşandığı gibi gelecekte çocuklarımızın mağduriyetini gösterecek. İş, sosyal yardım niteliğinde emeklilere  maaş bağlanacak."


2008 sonrası için emeklilere verilecek maaşında çok az bir miktarda olacağını belirten Boran Özüpak, "maaşlar bu yasayla çok az bir miktarda olacağı görülüyor. Bu da ortalama 700 -1000 TL arasında değişiklik gösterecek. Bu yasanın acilen değişmesi gerekiyor ki insanca bi yaşama sahip olalım.


2008 SONRASI EMEKLİ MAAŞI 300-500 TL ARASI


2008 sonrası emekli maaşı bugünkü asgari ücret karşılığı 300-500 TL civarı bir miktara tekabül ediyor. Bu insanlara  yardım niteliği olacak şekilde. 
Günümüzde şuan 65 yaşa kadar dayanan çalışma hayatı var.  Burada alın terimiz olmayacak bu para zaten.  65 yaş Türkiye şartlarında çok zor erişilen bir yaş, insanlar 40 yaşından sonra zor bir hayat mücaledesi veriyor, hastalıklar artıyor, ekonomik mücadele veriliyor. Fakat baktığımızda Avrupa örnek gösteriliyor ama Avrupa ve Türkiye şartları çok farklı." 


EYT TOPLANTILARI


Sonuna kadar mücadelede bulunacağını belirten Boran Özüpak, "biz EYT'liler olarak  ulaşabildiğimiz illerde toplantı gerçekleştiriyoruz. En son toplantımız Ankara'daydı. Önümüzdeki günlerde  İstanbul'da  Anadolu yakasında olacak . Bizler bu anlamda mücadelemizi  hiçbir şekilde bırakmayacağız. Sonuna kadar mücadelede bulunacağız.


"BİZ TÜM PARTİ SEÇMENİYİZ"


Önümüz seçim arefesi bizler bütün partilerin seçmeniyiz . Topluluk, kitle olarak yerel seçimlerde bize sahiplenenlere bizi anlayanlar ile yol alacağız.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A RANDEVU TALEBİ


Cumhrubaşkanı Erdoğan'a derdimizi kendimiz anlatmak istiyoruz. Bizi bizden dinlemesi için randevu talep ediyoz. Yarın saat 10:00'da bütün toplantılarımızdaki EYT mağduriyetinin giderilmesi hususunda toplanan ıslak imzalarımızı Beştepe'ye vereceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a randevu talebimizi yinelediğimizi belirtmek istiyorum." ifadelerine yer verdi.


EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak kimdir?

Merkez Bankası'ndan döviz hamlesi: Tarihi alım yapıldı Merkez Bankası'ndan döviz hamlesi: Tarihi alım yapıldı


1974 yılında dünyaya gelen Gönül Boran Özüpak, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur. 25 yıldır özel bir firmada pazarlama sorumlusu olarak görev yapmaktadır. 2015 yılından bu yana da EYT Derneği'nin başkanlığını yürütmektedir.
 

Editör: TE Bilişim