Kahramanmaraş ve 10 ilde etkili olan deprem felaketi nedeniyle EYT konusu askıya alınmıştı.  Gözler bugün Meclis'ten çıkacak kararda. Meclis'in 28 Şubat'ta yeniden çalışmalara başlayacak olmasıyla birlikte EYT'liler konunun çözüme kavuşmasını bekliyor. 

EYT düğümü kısa süre içerisinde çözülecek. Bir mağduriyet bitirilirken geride kalan diğer mağdurların sesine kulak asmak tepki çekmeye devam ediyor. 

EMEKLERİ YOK SAYILIYOR

"EYT'de yaş sınırı kaldırıldı" haberini alan mağdurlar ilk  önce sevindiler. Ancak Çalışma Bakanı Vedat Bilgin “Staj mağdurları mağdur değildir. Çünkü onları mağdur eden bir şey yok. Staj eğitimdir. Ortada iş akdi yok. ‘Staj sayılsın’ diyorlar. Milletin parasını bu şekilde dağıtamayız.” demesi üzerine hevesleri kursaklarında kaldı. 

Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız

Staj mağdurları; 8 Eylül 1999 öncesi SGK’da stajyer-çırak kaydı bulunanların, çalıştıkları bu süre hesaba katılarak, yaş haddi aranmadan, sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını sağlayıp emekli olabilmelerini talep ediyor