Kısa bir süre önce yapılan Kabine Toplantısı'nda emeklilere verilen tek seferlik ikramiyenin ardından, 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları da haklarını aramak için harekete geçtiler. 5000 prim gününü tamamlayamayan vatandaşlar, emekli olabilen vatandaşlara göre daha fazla çalışmak zorunda kaldıklarını belirtiyorlar. Bu durum, kısmi emeklilik mağduru olan vatandaşların hem ekonomik hem de sosyal açıdan zor durumda kalmasına neden oluyor.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları çözüm bekliyor

5000 ve kısmi emeklilik mağduriyeti yaşayan binlerce vatandaş, emeklilik şartlarına ilişkin verilen sözlerin tutulmamasına karşı seslerini duyurmak için sosyal medyada bir kampanya başlattılar. Mağdurlar, yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması için sosyal medyada etkinlikler organize ederek yetkililerden destek istiyor.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurlarına söz verilmişti

Eski Adalet Bakanı Tunç, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanların, yaş dışındaki diğer şartları yerine getirmeleri halinde emekli olabileceklerini, sigortalılık gün sayısı ve prim ödeme gün sayısı şartlarının devam edeceğini ancak yaş şartının kaldırılacağını ifade söylemişti.

Öte yandan, son yapılan Kabine Toplantısı'nda emeklilere verilecek olan tek seferlik ikramiye gündeme gelirken, 5000 ve kısmi emeklilik mağdurlarının unutulması tepkilere neden oldu. 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, sosyal medyada etiket kampanyaları düzenleyerek hükümetten kendileri için de adımlar atılmasını talep etti.

Ancak, verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle binlerce vatandaş mağdur oldu. Emekli olabilmek için yüksek faizli krediler kullanan vatandaşlar, emeklilik şartları ile ilgili verilen sözlerin tutulmaması ve kanunun değişmesinin ardından yapılan bu adaletsizliğe karşı sosyal medyada eylem başlattı.

Bursa'da tekstil fabrikası önünde işçi eylemi: Sendikalaşma mücadelesi veriyorlar Bursa'da tekstil fabrikası önünde işçi eylemi: Sendikalaşma mücadelesi veriyorlar

EYT-EF Başkanı Arzu Lastikci'den yetkililere çağrı!

Emeklilik haklarını tam olarak alamayan Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) mağdurları için birlik ve dayanışma çağrısında bulunan EYT-EF Başkanı Arzu Lastikci de hükümete seslenerek EYT mağduriyetinin bitmediğini, 5000 ve kısmi emeklilik mağdurlarının sorunlarının çözülmediğini belirtti.