Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Yıllardır çözüme kavuşturulamayan EYT sorunu, her gün bir başka siyasi ve yetkili tarafından yorumlansa da henüz bir icraat görülmedi. 

Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil

Son olarak Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, katıldığı Ters Açı adlı programın canlı yayınında EYT hakkında konuştu.

Bülbül. EYT ile ilgili görüşmelerinin devam ettiğini belirtirken "EYT önemli bir mesele bununla ilgili olarak devletimizin imkanları dahilinde 2022 yılının sonuna kadar EYTli vatandaşlarımızın sıkıntılarına bir dokınuşta bulunulmasını bekliyoruz. Bu noktada çalışmaları devam ettiriyoruz. Sayın Çalışma Bakanı "Böyle bir çalışmamız şu an yok" demiş olsa da bu süreç içerisinde yeni gelişmelerin olabileceğini unutmamak lazım" dedi. Ukrayna ve Rusya savaşını örnek vererek aniden olabilececek gelişmeleri bu şekilde örneklendiren Bakan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Burdan yola çıkarak EYTli kardeşlerimizle ve 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalarda sona gelinmek üzere. EYT bu çerçevede bizim çalışma alanlarımızdan biri. Ancak ben bu programda beklenti yükselterek EYTli kardeşlerimizin ağzına bir parmak bal çalacak durumda değilim. Bu meselede sorumlu davranmak lazım."