Staj ve Çıraklık sigorta başlangıcı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlenmesine ilişkin en uygun ve kapsayıcı çözümlemeyi yapacaklarını ifade etmişti.  Adım adım hareket ettiklerini vurgulayan Bakan, Ocak ayından sonra düzenlemenin uygulamaya geçirileceğini söyledi. Peki EYT’de başlangıç staj ve çıraklık sigortasından mı başlayacak? İşte, Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamanın detayları…

EYT’DE BAŞLANGIÇ STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MI OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada önlerinde tek bir model olduğunu çok sayıda vatandaşın bu düzenlemeden yararlanacağını ifade ederek, primleri, çalışma gün sayılarını, yılları gözden geçirerek en uygun ve kapsayıcı çözümlemeyi sunacaklarını belirtti.

EYT’DE BAŞLANGIÇ STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MI OLACAK

Konunun Meclise taşınacağının altını çizen Bakan Bilgin, Staj ve çıraklık sigortası tartışmalarına son noktayı koydu.

Çıraklık ve stajyerlik durumunun bir sigorta girişi olmadığını söyleyen Bakan Bilgin “ Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem.” dedi.

OCAK AYINDAN SONRA UYGULANACAK

EYT düzenlemesinin detaylarının neden açıklanmadığına ilişkin sorulara yanıt veren Bakan, henüz çalışmaların devam ettiğini belirterek “ . Şimdi açıklamanı bir anlamı ve acelesi yok.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de

Biraz önce bahsettiğim sorunları adım adım açıklayacağız. Aralık’ta da inşallah Meclis'te aralık ayının ilk haftası çalışma tertip ettiler. Meclis'e aralık ayında intikal ettireceğimizi zaten paylaştım” ifadelerini kullandı.