Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmesiyle deprem 10 ilde büyük bir yıkıma neden oldu. Meclis deprem nedeniyle çalışmalarına ara verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere hükümet yetkilileri ve diğer siyasi lidelerler afet bölgesine intikal etti. Öte yandan 6 Şubat Pazartesi günü yapılması planlanan Kabine'de EYT gündemi değerlendirilecekti. Ancak  14 Şubat'ta yapılacak olan Kabine Toplantısı'nda ana gündem maddesi deprem felaketi oldu.

Alper Özüpak'tan Özgür Özel'e: Duyduk ki emekli mitingi yapacakmışsınız... Alper Özüpak'tan Özgür Özel'e: Duyduk ki emekli mitingi yapacakmışsınız...

 EYT marta kaldı

AK Partili Elitaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle, siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiye’m” dedi.

İLK MAAŞ NİSANDA YATACAK

Hürriyet’e konuşan AK Parti kurmayları, “Normalde mart ayında alınacağını ancak deprem nedeniyle süreç sekteye uğradı” dedi ve “EYT ertelenmez, çıkacak o kesin. Nisan için bir çare düşünülür martta geri ödemeli olmaz, nisana kalmış olur. Martta Genel Kurul’a geleceğini değerlendiriyoruz” açıklamasını yaptı.