TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. Ancak EYT yasası beraberinde birçok mağduriyeti de getirdi. 

4447 ve 5510 sayılı yasalar başta olmak üzere, ABO (Aylık Bağlama Oranları), BES  (Bireysel Emeklilik Sistemi), GSS (Genel Sağlık Sigortası), Kıdem Tazminatları, Staj ve Çıraklık Süreleri, Kadınlarda Doğum Borçlanması vb. gibi, çalışanlar tarafından daha önceki yıllarda elde edilmiş ve kazanılmış haklarının kaybına karşı mücadele eden Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği (EYTADER) emeklilik mağduriyetlerinin son bulması adına çalışmalarına devam ediyor. 

EYTADER Başkanı Nalan Esmeray; 5000 prim günü kısmi emeklilik, intibak, ABO, Bağ-Kur tescil ve ihya, staj ve çıraklık sigortası, doğum borçlanması, 4-C askerlik borçlanması, 2000-2001-2002 dönem TSK ve EGM istirakçilerinin askerlik ve sivil okul borçlanması, 5510 sayılı kanun istirakçileri ve 2000 sonrası SGK mağdurları başta olmak üzere birçok emeklilik mağduriyetinin çözümü adına mücadelesine Meclis'te ziyaretlerde bulunarak çözüm arıyor. 

Geçtiğimiz gün de Ankara'ya giderek Meclis'te ziyaretlerde bulunan Esmeray; Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı/Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel'e ziyarette bulundu.

Resim

Özgür Özel, TBMM'de Staj ve çıraklık mağdurları ile bir araya geldi! Özgür Özel, TBMM'de Staj ve çıraklık mağdurları ile bir araya geldi!

Resim