Bilindiği üzere Doğum borçlanması sigorta girişi olan kadınların doğum nedeniyle işe ara verdikleri süreler için bakanlık tarafından annelere verilen haklarından biridir. Borçlanılan süreler emekli olma süresini uzatırken çocukları olan kadınlar,SGK öncesi doğum borçlanmasının hizmetten sayılmamasının büyük haksızlıklara yol açtığını ifade etti.

Doğum borçlanmasında merak edilen her şey - Sosyal Güvenlik Haberleri

SGK girişi öncesi çocuklarını büyütmek için iş bırakan ve çalışılmayan süreleri borçlanarak hizmetten saydırmak isteyen  anneler, EYTADER Derneği çatısı altında toplanarak haklarını aramya başladı. 

Doğum yapanlar nasıl borçlanacak - Güncel Haberler

Sigortalılık statülerine bakılmazken bütün kadınların doğum borçlanması yapma hakkı olmasına rağmen süreç içersinde çalışma başlatılmadı. 4/a'lı, 4/b'li ve 4/c'li, yani SSK'lı, Bağ Kur'lu ve Emekli Sandığı mensubu bütün kadın sigortalılar doğum borçlanması yapabilme hakları bulunmaktadır. 

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Doğum Borçlanması Nedir? Nasıl Yapılır? / e-yasamrehberi.com

EYTADER'DEN DOĞUM BORÇLANMASI İÇİN HÜKÜMETE ÇAĞRI

Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği (EYTADER), annelerin mutlu olmayı hakettiğini belirterek, ''Annelik emektir, fedâkarlıktır, sahiplenmektir, koruyup kollamaktır. Anneler mağdur olmayı değil, mutlu olmayı ve daha iyi yaşamayı hakediyor Bunca emeğe rağmen, gece gündüz geleceğinin peşinde koşan, anneleri daha fazla üzmeyin.'' şeklinde açıklama ile hükümte çağrıda bulundu.