EYT için geri sayım devam ederken son dakika açıklamaları da art arda geliyor. Ak Parti tarafından yapılan açıklamada maaşların Mart ayında yatacağı haberi verildi. EYT düzenlemesiyle beraber eksik primleri tamamlamak büyük bir önem kazandı. 

EYT kapsamında eksik primi olanlar borçlanma için başvurdular. Ancak ödemeler bu ay yapılacak. 

Sabah'ta yer alan habere göre, Aralık ayında borçlanarak daha hesaplı ödeme hakkı kazanan vatandaşlar için tebligatlar da bugünler de kendilerine ulaşmaya başladı. Bu tebligatlar ulaştıktan sonra bir ay içinde ödeme yapılması gerekiyor. 

Ancak birçok vatandaş ilk müracaat ettiğinde askerlik ya da doğum sürelerinin tamamını borçlanmak istediğini beyan ettiği için yüklü miktarlar ile karşılaştı. Askerlik ya da doğum sürelerinin tamamını ihtiyacı olmayan vatandaşlar bunun bir kısmını ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyor. 

6 Hazin 2011 tarihli ve 27966 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sosyal Sigorta İşlemleri Yöetmenliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmenliğin 8 inci maddesinin bendinde bu konuda şu ifadeler yer almıştır;

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız

"5510 sayılı Kanunun 41 inci maddesine göre yapılan borçlanmalarda aylık bağlanmamış olması şartıyla borçlanma tutarının tamamı sigortalının talebi halinde bir defaya mahsus olmak üzere iade edilir." 

(Kaynak:Takvim)