Memur ve emekli maaşına zammı da içeren torba yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasayla en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya çıkacak, emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılacak.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu eski Genel Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, emekli maaşlarına yapılan zammı sosyal medya platformu olan Twitter hesabından eleştirdi.

Alper Özüpak, “16 milyon emekliyi yok sayan, 9 milyon emekliyi 7500 TL’ye mahkum eden, yokluğa terk eden siyasetçilerin emeklilerle sorunu olacak. EYT’li emekliler unutmaz. Gün aydın olsun. Ülkenin yönetimini muhalefete halkımız vermedi ama iktidara ders vermek için 2019 yılında yerel seçimlerinde bu dersi verdi EYT emeklileri verilen oya takılmadan mücadeleye devam etmeliyiz 7500 TL ile ben geçinirim diyenlerin yolu açık olsun ben geçinemiyorum ve bekliyorum” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de tepki gösteren Özüpak, “Sn Devlet Bahçeli, Eyt’ye yaptığınız zulümü unutmadık seçim beyanına koyup unutansınız dünden sonra EYT’li emekliler de unutmayacak bu yapılanı not etmeye devam ediyoruz 7500 TL ile geçinemiyoruz yokluğa mahkum edenleri EYT’li emekli unutmayacak” ifadesini kullandı.