Emeklilikte Yaşa Takılanlar bir diğer ismiyle EYT'liler gasp edilmiş haklarını geri alabilmek için yıllardır mücadele ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında, EYT'liler seslerini duyurabilmek adına mitingler düzenliyor. Mağdur olduklarını her defasında dile getirerek, "Geriye dönük hak gaspına son verilmesi için bir an önce düzenleme yapılsın' diyor.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

BAKAN BİLGİN SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

1999 yılında yasalar ilk defa geriye dönük işledi. Prim gününe doldurmalarına rağmen emeklilikte yaş sınırının getirilmesi büyük bir soruna yol açtı. Sonradan çıkaralan yasa yüzünden yaklaşık 5 milyon 400 bin kişi emekli olmayı bekliyor. Muhalefet konuyu sık sık gündeme taşırken hükümette net adımlar atılmış değil. 

Son olarak Çalışma Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken Bakan Vedat Bilgin'e7 ayrı vekil, EYT konusunu sordu. Ancak Bilgin'den yanıt gelmedi. Duruma tepki gösteren CHP'li Burhanettin Bulut, "Saraya akıtılan para EYT'liden esirgeniyor. "dedi.