Fox Ana Haber'in gündeminde EYT'liler vardı. 

Emeklilikte Yaşa Takılan milyonlarca kişi önce emekli olamadan işsiz kaldı ve yine yaşı nedeniyle emekli olamıyor. Yalnızca geçinebilmek için emekli olmak isteyen EYT'liler insanca bir yaşam hakkı istiyor. 

Çift maaş değil hayatını idame ettirebilmek için gerekli koşulların sağlanmasını talep eden EYT'liler 40 yaşından sonra iş bulmakta zorlandığını da belirtti. 

HÜKÜMETTEN NET BİR AÇIKLAMA YOK

EYT'lilerin gözü daha önce kapıların kapandığı dönemde yeniden aralandığı düzenlemede. Aralık ayı işaret edildi. Henüz formül netleşmedi. 

Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak

ÖZÜPAK: "ARTIK BEKLEMEK İSTEMİYORUZ"

EYT Federasyon Başkanı Gönül Boran Özüpak, artık beklemek istemediklerini belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının üstünde durduğu formüle de karşı çıktı. "Kadınlarda 7200 erkeklerde 9000 diyor. Prim günü istediğiniz süreçte 4A'lılara kadınlara 7200 erkeklere 9000'i uygulayamazsınız." dedi

ÖZGÜR ÖZEL: "EYT'LİLER İÇİN PRİM GÜNÜ KAÇ OLACAK?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Özel, kadınlarda 5000 gün yerine 7200 gün uygulanması 3 ila 6 yıl geç emekli olmasına ya da aynı şekilde erkeklerde 5000 gün yerine 9000 günde emekli olması 8-11 yıl geç emekli olmasına neden oluyor. 

EYT'LİLER NE İSTİYOR?

EYT^'liler erken emeklilik istemiyor. Çalışırken yasa değişikliğiyle ellerinden alınan emeklilik haklarını geri istiyor. EYT'liler, bulunan formüller emeklilik hayallerini daha da uzaklaştıracaklarını iddia ediyor. Çoğu işsiz olan EYT'lilerin bekleme gücü yok.