İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dünkü Meclis grup toplantısında EYT çözüm planını açıklaması üzerine toplantıya EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ve birçok EYT Derneği Başkanı da  katıldı.

ÖZÜPAK, MECLİSTE SÜPRİZİMİZ OLACAK

Geçtiğimiz günlerde EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, ETV Türkiye’de Şebnem Arda Boğa’ya yaptığı açıklamada, “Yarın Meclis’te daha farklı bir sürprizimiz var. Daha farklı izlenecek bir kişi var diyeyim. Detaya girmeyeyim, arkadaşlarımın nedir diye takipte olmalarını istiyorum.” diyerek EYT'li vatandaşları merakta bırakmıştı. 

Bu açıklamanın ardından tüm EYT’liler gözlerini İYİ Parti grubuna çevirdi. 

 Meral Akşener’in kürsüye Levent Atacan’ı davet etti.

EYT camiasında elini taşın altına koyan ve büyük bir emek sarfeden Levent Atacan, Meclis kürsüsünde tüm EYT’lilerin sesi oldu. 

"Atom Karınca" lakabı ile bilinen Atacan, konuşmasında şunları söyledi:

Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te

Ben de 23 yıldan beri mağdur edilmiş bir EYT’liyim. 8 Eylül 1999’da hukuksuz bir şekilde haklarımız elimizden alındı. Çözüm üretilmiyor.

İstanbul gibi bir yerde asgari ücretle geçinmeye çalışıyorum. 1027 lira olan işsizlik maaşı ile hayatımı geçindirmeye çalışıyorum.

Biz yorulduk. Sebep olanlara hakkımızı helal etmiyoruz. 52 yaşında olup her kapı yüzüme kapandığı için çalışamıyorum. Benim gibi hatta benden daha kötü olan arkadaşlarım var. Evlerine ekmek götüremeyen insanlar var. Anayasal hakkımız olan emeklilik hakkımız için yola çıktık.

Asgari ücret bile 4 bin 250 lirayken emekli maaşı bunun yarısı bile değildi. Çalışırken yıprandık. Yaşamımız her şeyimiz yarım kaldı. Bari emeklilikte doğru düzgün yaşayalım.”

Atacan, sözlerini “Eğer adalet varsa çıksın bu yasa!” şeklinde tamamladı.

Alınan bilgilere göre, İYİ Parti yetkililerinin kürsüye EYT FED Başkanı Gönül Boran Özüpak'a bırakmak istediği ancak Özüpak'ın yaşadıkları mağduriyeti birebir içinde olan bir EYT'linin konuşmasında ısrarcı olduğu belirtildi.