Bursa'da tekstil fabrikası önünde işçi eylemi: Sendikalaşma mücadelesi veriyorlar Bursa'da tekstil fabrikası önünde işçi eylemi: Sendikalaşma mücadelesi veriyorlar

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin’in, dün katıldığı programda EYT ve Emeklilikte ikramiye konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Anca emeklinin ve EYT'lilerin heyecanla beklediği müjdeli haber gelmedi. 

Bilgin’in açıklamasıyla 13,6 milyon emeklinin beklediği ikramiye zammı hayal oldu. EYT ile ilgili bir çalışma yapılmadığını bildiren Bilgin emekli ikramiyesi konusunda da ek zam yapılmayacağını kaydetti. 

"BU AÇIKLAMAYI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Vedat Bilgin’in sözlerine tepki gösteren Tüm Emekli-Sen Genel Başkanı Zeynel Abidin, “Bu açıklamayı şiddetle kınıyoruz” dedi ve ekledi: “Vedat Bilgin kendi gelirleri üzerinden hesap yapmış herhalde. Enflasyonun bu denli arttığı, gelirlerin bu düzeyde olduğu bir dönemde, Bakan’ın açıklaması hayal kırıklığı yarattı. Bakan bu açıklamasından geri adım atmalı. Geri adım atmazsa sandıkta görüşeceğiz.‘’

 Çerkezoğlu, “Cumhurbaşkanı ‘en düşük emekli maaşını 2 bin 500 TL yapıyoruz’ diye açıklama yapmıştı, bu ücret asgari ücretin yarısı kadar. Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu düşünürsek bu övünülmesi gereken bir durum değil” ifadelerini kullandı.

EYT konusunda yıllarca mücadele verildiğini ifade eden Çerkezoğlu: “EYT çalışma hayatının kanayan yaralarındandır. Belli çalışma süresini tamamladıktan sonra emekli olmak ve sosyal haklarımızı sağlamak devletin sorumluluğundadır. Çağrımız EYT sorunun derhal çözüme kavuşturulmasıdır.”

EYT’LİLER 15 MAYIS’TA MEYDANLARDA

İktidarın EYT’lileri bekleyişe soktuğunu ifade eden Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, şöyle konuştu: “Yaklaşık 2,5 ay önce AKP Grup Başkanvekili EYT gündemimizde, çalışmalar başlatıldı diyerek vatandaşları bekleyişe soktu. Bugün geldiğimiz noktada çalışma bakanı böyle bir çalışma olmadığını söyledi. Bu durum bizi üzse de mücadelemizi bıraktıracak bir söylem değil.”

15 Mayıs’ta Maltepe’de yapılacak olan mitingi hatırlatan Özüpak toplumda mağduriyet yaşayan tüm kesimlerin sesini Ankara’ya duyuracaklarını söyledi. Mitingden sonra Bakan Bilgin’in söyleminin değişeceğini düşündüğünü belirterek “Sayın bakanın söylemi eminiz ki değişecek. Biz seçim yatırımı olmak istemiyoruz. İktidardan icraat bekliyoruz. Tüm muhalefet partileri mağduriyetlerimizi görüyor, çözüm önerileriyle yanımızda yer alıyorlar. EYT muhalefeti iktidar yapacak güçte. Mağduriyetin son bulmasını sabırsızlıkla bekliyoruz, 15 Mayıs’ta mağduriyet yaşayan tüm kesimleri bekliyoruz” dedi.