Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un Habertürk’teki programına görüntülü bağlanan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, okunan ezana işaret ederek “Ezan okunuyor beklememiz lazım'' demişti. Güngör'ün yıllar önce 2019 yerel seçimleri sürecinde vaatlerini basına anlatırken ezan okunmasına rağmen konuştuğu ortaya çıktı.

İşte Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün ezana rağmen konuştuğu o anlar:

NE OLMUŞTU?

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanvekili Mendelavi ile bir arada TBMM Başkanı Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanvekili Mendelavi ile bir arada

Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un programına görüntülü bağlanan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, konuşması sırasında ezan başlayınca röportaja ara vermişti.

Ezan sesini duyduktan sonra "Aziz Allah" diyen Güngör, "Ezan okunuyor, beklememiz lazım" ifadelerini kullanmıştı. Mehmet Akif Ersoy ise "Ezanın okunmasını mı bekleyelim istiyorsunuz? Bildiğim kadarıyla caiz olmaması gibi bir durum yok ama size saygı duyuyorum" şeklinde konuşmuş; Güngör'den "Ezanı bekleyelim" yanıtı gelmişti.

Bunun üzerine Mehmet Akif Ersoy, "Ezandan sonra devam edelim" diyerek röportaja ara vermişti.