Avustralya'nın rekabet gözlemcisi, Facebook sahibi Meta Platforms'a (FB.O) dava açtı.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC), kripto para birimine veya para kazanma planlarına yatırımı destekleyen reklamların, Facebook kullanıcılarını ünlü Avustralyalılar tarafından terfi ettirildiklerine inandırmış olabileceğini söyledi.


ACCC'den yapılan açıklamada, Federal Mahkeme'de açılan davada ayrıca Facebook'un "Reklam verenlerin yanlış veya yanıltıcı davranışları ve beyanlarıyla yardım ve yataklık ettiğini veya bilerek endişe duyduğunu" iddia etti.

ACCC Başkanı Rod Sims, "Olayımızın özü, Meta'nın platformunda yayınladığı bu reklamlardan sorumlu olmasıdır. Meta'nın Facebook'ta dolandırıcılık reklamlarının gösterildiğinden haberdar olduğu, ancak sorunu çözmek için yeterli adım atmadığı iddia ediliyor." dedi.


Meta, insanları dolandıran veya kullanıcıları yanlış yönlendiren herhangi bir reklamın politikalarını ihlal ettiğini ve şirketin bu tür gönderileri tespit etmek ve engellemek için teknoloji kullandığını ve "Bugüne kadar ACCC'nin bu konuyla ilgili soruşturmasıyla işbirliği yaptığını" söyledi.

Meta, "ACCC tarafından yapılan son başvuruyu gözden geçireceğiz ve davayı savunmaya niyetliyiz" dedi.


ACCC, reklamların birkaç Avustralyalı iş liderinin, TV sunucusunun ve politikacının resimlerini kullandığını ve kişilere atfedilen alıntıları içeren sahte medya makalelerine bağlantılar içerdiğini söyledi.

Düzenleyici, kayıt olan kullanıcılarla, sahte planlara para yatırmaya ikna etmek için dolandırıcılar tarafından temasa geçildiğini söyledi.

Sims, "Bu dolandırıcılıklardan biri nedeniyle 650.000 A$'dan (480.000$) fazla kaybeden bir tüketicinin farkındayız... bu utanç verici" dedi.

SpaceX'e 2,5 milyon dolar haciz geldi! SpaceX'e 2,5 milyon dolar haciz geldi!

Avustralyalı demir cevheri patronu Fortescue Metals Group'un (FMG.AX) başkanı Andrew Forrest geçen ay Facebook'a karşı, kripto para planlarını tanıtmak için imajını kullananlar da dahil olmak üzere dolandırıcılık reklamları nedeniyle cezai işlem başlattı.

Kurumsal düzenleyici, Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), genellikle şirketlere karşı mali dolandırıcılık şikayetlerini ele alır. Mali cezalar talep eden ACCC, davayı açmak için kendisine geçici yetki verildiğini söyledi.

Facebook bu haftanın başlarında, ülkenin yaklaşan federal seçimleri için kampanyalar sırasında potansiyel yanlış bilgilerin yayılmasını durdurmak için Avustralyalı siyasi adayları ve etkileyicileri siber güvenlik konusunda eğitmeye yardımcı olacak bir program duyurdu. 

Bu haber Reuters'dan alınmıştır. Habere ulaşmak için tıklayınız.