Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki konut meselesi hakkında konuştu. Kurum, alınan yeni kararların haberini verdi.

Bakan Kurum,vatandaşların kendi konutlarını yapabilmesi için devlete ait arazilerin de satışa çıkarılacağını duyurdu..

Bakan, isteyenlerin müteahhitlerle anlaşabileceğini belirterek “Ankara’da Gölbaşı, İstanbul’da Tuzla, Çatalca, Başakşehir için çalışıyoruz” dedi.

Bakan, Hürriyet'e verdiği röportajda şu bilgileri verdi:

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve TOKİ eliyle, arazi maliyetlerini de aşağı çekmek adına Hazine arazilerini çalışıyoruz. Şehrin çeperinde, vatandaşımızın yerleşecekleri alanı altyapısı ile birlikte hazırlıyoruz. Bunları uzun vadeli ödeme şekli ile satışa çıkacağız.

Arsanın yerine göre metrekare büyüklükleri belirlenecek. Mesela bir arazide 500-1000 metrekarelik alanlar olacak ve tek katlı evler yapılacak. Bazı yerlerde 8-10 bin metrekarelik arsada, emsal 0.50 olacak ve 3-4 katlı binalar yapılacak. Konut tipleri için biz projeler çalışacağız. Ancak vatandaş da imar planına uygun projesini hazırlayıp, ruhsatını alarak evini yapabilecek.

Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Adana gibi bilhassa konut fiyatlarının çok arttığı şehirlerde çalışıyoruz. İhtiyaca ve talebe göre sayılar belirlenecek.