Uzun zamandır kadroya geçmeyi bekleyen sözleşmeli çalışanlar arasında Diyanet Fahri Kur’an kursu öğreticileri de bulunuyor.

Hayatlarını çocuklara Kuran-ı Kerim öğretmek, İslam'ın emir ve yasaklarını aşılamaya adayan fahri Kur’an Kursu öğreticileri, kendileriyle aynı görevi yapanlarla haklarının eşit olmamasından dolayı mağduriyet yaşıyor.

Sık sık sosyal medyadan kadro taleplerini yineleyen Fahri (geçici) Kur'an kursu öğreticileri, seslerini duyurmaya devam ediyor. 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerden önce sözlerin tutulmasını istiyor. Cumhur İttifakından daha önce kadro sözü alan fahri öğreticiler,sosyal medya paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

''FAHRİ (geçici )KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE VERDİĞİ KADRO SÖZÜNÜ NEDEN TUTMUYOR??
Sözümüz devlet sözü diyen sayın Devlet Bahçeli başkanımız
Sözünüzü tutmak için daha kaç seçim geçmeli??
Kandırılmak ayrıştırılmak istemiyoruz artık
Mart 2024 Seçim öncesi KADRO HAKKIMIZI İSTİYORUZ
8.ci yargı paketine dahil edilerek kadromuzun verilmesini istiyoruz''

WhatsApp Image 2024-02-27 at 08.28.01

17 ilde FETÖ operasyonu: 36 şüpheli yakalandı 17 ilde FETÖ operasyonu: 36 şüpheli yakalandı

Şerafettin Kılıç soru önergesi verdi

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, konuyu TBMM gündemin taşıyarak, soru önergesi vermişti. Kılıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın cevaplama istemiyle verdiği soru önergesinde, soruna dair bir çalışmanın olup olmadığını sordu.

Kılıç, “Fahri öğreticiler, aylık 8-9 günlük sigorta, asgari ücretin çok altında maaş ve yarım yatan sigortadan kaynaklı SGK prim borçları çıkarak hiçbir özlük hakkı olmadan hizmet etmektedir. İşsizlik maaşından faydalanamamaktadırlar. İzin hakları yoktur. Hasta olduklarında aldıkları raporlar maaşlarından kesilmektedir. 2018 yılından bu yana birçok farklı statüdeki çalışan kadroya geçirilmiş ve çalışma koşulları iyileştirilmişken fahri Kur’an kursu öğreticileri kapsam dışı bırakılmıştır” dedi.

Kılıç, soru önergesinde, “Fahri Kurʼan kursu öğreticilere kadro verilmesi/özlük haklarının verilmesi hususunda çalışmanız var mıdır? Süreç içerisinde sözleşmeli ve taşeron birçok çalışan kadroya alınırken, fahri öğreticiler neden kapsam dışı bırakılmıştır? Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde uzun süre görev yaptıktan sonra tecrübe kazanan fahri öğreticilere niçin kadro verilmemektedir? Bu bağlamda, yeni dönemde fahri öğreticilere kadro verilmesi yönünde bir çalışmanız olacak mıdır? Fahri Kur’an kursu öğreticilerine 2018ʼde verdiğiniz kadro sözü ne zaman tutulacaktır? Bu konuda Meclis’e sunulan kanun teklifleri değerlendirilecek midir?” sorularını yöneltti.

Fahri Kur'an kursu öğreticilerine kadro verilmesine yönelik henüz somut bir gelişme yaşanmasa da, öğreticiler umutla beklemeye devam ediyor.

Editör: Zeynep Peksoy