Fas'ta 8 Eylül gecesi merkez üssü Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremin, başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerini de etkilediği belirtilmişti.

CAN KAYBI YÜKSELDİ

Fas İçişleri Bakanlığı, depremde son belirlemelere göre 2 bin 497 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 476 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Son alınan bilgilere göre; Fas'ta meydana gelen depremde can kaybı 2.497'ye yükseldi. Fas’ta 3 günlük yas ilan edildi.

Irak'ta yeni yasa onaylandı! LGBTi bireylerine hapis cezası verilecek Irak'ta yeni yasa onaylandı! LGBTi bireylerine hapis cezası verilecek

Depremzedeler için kan bağışı kampanyası

Fas'ta depremzedeler için ülke çapında kan bağışı kampanyası başlatıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan kan bağışı kampanyası kapsamında Marakeş'te yüzlerce turist, güvenlik görevlisi, öğrenci ve esnaf kan bağışında bulundu. Kan vermek için Marakeş Kan Merkezi'ne gelen kişilere, gönüllü sağlık memurları yardımcı oldu. Öte yandan Fas hükümeti de depremzedelere nakdi yardım yapılabilmesi için özel bir hesap numarası açıldığını duyurdu.