Taşerona kadro konusu her geçen gün çığ gibi büyor. Gazeteci ve sunucu Fatih Altaylı, Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak çalışan işçilere destek verdi. Yaptığı açıklamalarla sosyal medyanın gündeminden düşmeyen Altaylı, bu sefer de taşerona kadro konusunu gündeme getirdi.

Fatih Altaylı Habertürk TV'den ayrıldı | Rudaw.net

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan binlerce taşeron işçiye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kadro verilecek mi? Süreç içersinde kadro haklarını alamayan taşeron işçilerine yönelik  hükümet özlük hakları ve kadro güvencesi konusunda açıklamada bulunmadı.

Taşeronluk Ne Demek? | İDEA Kurumsal Danışmanlık

TAŞERON İŞÇİLERİN ÖZLÜK HAKLARI

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

Vedat Işıkhan kimdir?

"Sağlıkçının adı yok, diploması var!" "Sağlıkçının adı yok, diploması var!"

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçiler, diğer taşeron işçiler gibi kadroya geçme isteklerini bakanlığa bildirmelerine rağmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın konuya yönelik çalışma yapmaması, binlerce vatandaşı mağdur etti.

Taşeron işçilere müjde beklenen karar yasallaştı haberi. Son Dakika Ankara  haber başlıkları ve gelişmeler - Ağrı Hürses

2018'den bu yana Bakanlık tarafından sözlerin tutulacağına dair açıklamaların olmasına rağmen henüz bir çalışma başlatılmamsı, binlerce taşeron işçinin tepkisine sebep oldu.

Hükümet 1 milyon demişti; sadece 420 bin taşeron işçi kadroya alındı

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

Sosyal Güvenlik Kurumu

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.

Vedat Bilgin - Vikipedi

Seçim öncesi ve sonrasında -2018 Seçimleri öncesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019 Belediye seçimleri öncesi Binali Yıldırım, 2023 Seçimleri öncesi AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'nun söz vermesinin ardından mağdurların aklına tek bir soru geldi. Taşeron işçilerin özlük haklarına yönelik çalışma başlatılmayacak mı?

Taşerona Kadro Açıklaması Son Dakika 2023 Taşeron Yasası - Polatlı Postası

Öte yandan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin seçim öncesi taşerona kadro çalışması hakkında "Kamuoyuna söz verdik. Taşeron işçilerin kadroyu geçirilmesini depremden dolayı meclise yetiştiremedik. Onu çözeceğiz." demişti.

TAŞERONA KADRO SON DURUM 2023: Taşeron, TYP, belediye şirket işçisi  düzenlemesi Meclis'e geldi mi ne zaman TBMM'ye gelecek? Kadro şartları  neler belli oldu mu? | Özgün Haberler

Hükümetin, kamuda taşeron kalmadığına ilişkin sözlerine rağmen, günümüzde sayıları yüz bini kesim geçmektedir. Devletin asıl işini yapan taşeron çalışanlar ayrımsız ve eksiksiz olarak devlet kadrolarında istihdam edilmelidir.  696 sayılı KHK'da konunun çözüme kavuşturulmamasının ardından vatandaşlar çözümü meydanlarda aradı.

Taşerona kadro çıktı mı ve ne zaman çıkacak? 90 bin Taşerona kadro Meclis'e  geldi mi, şartları neler ve kimleri kapsıyor? - Türkiye Haberleri - TV100

''TAŞERON BİTMEDİ ESKİSİNDEN DAHA FAZLA ARTARAK DEVAM EDİYOR''

Taşerona kadro konusu her geçen gün çığ gibi büyor. Gazeteci ve sunucu Fatih Altaylı, Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak çalışan işçilere destek verdi. Yaptığı açıklamalarla sosyal medyanın gündeminden düşmeyen Altaylı, bu sefer de taşerona kadro konusunu gündeme getirdi. Başarılı gazeteci şu ifadeleri kullandı:

Fatih Altaylı: Devletin sorumluluğu enkaz kaldırmak ve ölü toplamak mıdır;  uzmanlar uyarırken neredeydi bu devlet dediğiniz şey? | Independent Türkçe

''Sayın başkan, sevgili başkan bu kadar net ifadelerle söz verdin taşeron işçilere, bugün taşeron bitmedi, tam aksine bazı alanlarda, eskisinden daha fazla artıyor. Doğru, bir kısmını aldılar ama artış da var. Bununla ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz sayın Atalay?'' sözleriyle taşeron işçilere destek verdi.

FATİH ALTAYLI KİMDİR?

Fatih Altaylı (d. 1963, Van), Türk, gazeteci, sunucu ve köşe yazarıdır. Habertürk'te yayınlanan Teke Tek adlı programın sunuculuğunun bizzat sunuculuğunu yapmaktadır. 1982 yılında Cumhuriyet gazetesinde spor muhabirliği yaparak başlayan Fatih Altaylı; 1986 yılında Güneş gazetesine geçti. Gelişim Yayınları'nda yazı işleri müdürlüğü yaptı. 1993 yılında özel bir radyo olan Best FM'i kurucuları arasında yeraldı. 1995 yılında Kanal D'de geçti ve Teke Tek programına başladı. ayrıca Hürriyet gazetesi yazarı oldu. Ardından Kanal D'den ayrıldıktan sonra Show TV'ye geçti. Show TV ve Show Radyo'da radyo yayınlarını 1 yıl kadar devam ettirdi. Süreç içersinde, Show TV'nin haber editörü oldu. 1996 yılında Show TV'den ayrıldıktan sonra Kanal D'ye geri dönüp Doğan Yayın Grubu'nda çalışmaya başladı.

Fatih Altaylı: Çok kanallı bir Youtube televizyonu hazırlıyoruz

Çalıştığı gazeteler
Cumhuriyet (1982-1986)
Güneş (1986-1992)
Hürriyet (1995-2005)
Sabah (2005-2007)
Haberturk
Fatih Altaylı'nın iki gündür Habertürk'e çıkmamasının nedeni belli oldu -  Tele1
Çalıştığı televizyon kanalları
Kanal D (1995)
Show TV (1995-1996)
Kanal D (1996-2005)
Cine5 (2000-2002) (ortak yayın)
atv (2005-2007)
Kanal 1 (2007-2008)
Habertürk (2008-günümüz)