Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti.

Sarı-lacivertliler karşılaşma sonunda orta sahada galibiyet kutlaması yaparken bordo-mavili seyirciler sahaya girdi ve ortalık karıştı.

Fenerbahçe Süper Lig'den çekilirse ne olur? - 1

Sahada yaşanan olayların ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 2 Nisan'da olağanüstü genel kurul toplantısı yapılacağını ve Süper Lig'den çekilme kararının tartışılacağını belirtti.

IMG_8721

Ali Koç, "Biz 2 Nisan günü genel kurula gidiyoruz, olağanüstü. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım. Futbol AŞ'de sonra genel kurulu koyuyoruz. Ben biraz evvel Kulüpler Birliği Vakfından (başkanlığından) istifa ettim. Fenerbahçe olarak kendi kaderimizi, kendi geleceğimizi kendimiz çizmek zorundayız. O yüzden bu kararları aldık. Camiamızın aklıselim davranmasını özellikle rica ediyorum. Biz kendi ülkemizde bu muameleyi görmeyi kabul etmeyeceğiz. Biz artık gerekiyorsa bir alt lige ineceğiz. Bu kararı alınca bir alt lige düşme söz konusu." diye konuştu.

FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLİRSE NE OLUR?

Birçok futbolsever Fenerbahçe'nin olası bir Süper Lig'den çekilme kararı alması halinde ne gibi yaptırımların olacağını merak ediyor.

NBA play-off'larında Suns'ı yenen Timberwolves, konferans yarı finaline çıktı NBA play-off'larında Suns'ı yenen Timberwolves, konferans yarı finaline çıktı

Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır, bugün TRT Spor'da yayınlanan Spor Manşet programında flaş bir iddiada bulundu.

FENERBAHÇE ÇEKİLİRSE...

Ali Koç'un ligden çekilme ilgili sözlerini değerlendiren Tayfun Bayındır, "Maddeler diyor ki, eğer bir takım ligden çekilirse topladıkları ülke puanı toptan silinir. Böyle bir durumda gelecek sezon hiçbir Türk takımı Avrupa'ya gidemeyecek." dedi.

TÜRKİYE İLK 10'U GARANTİLEDİ

Güncel durumda UEFA ülke puanı klasmanında 38,100 puanla 9. sırada yer alan Türkiye, sezonu ilk 10’da bitirmeyi garantiledi. Böylece 2024-25 Süper Lig şampiyonu, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak.

ÜLKE PUANINA EN ÇOK KATKI FENERBAHÇE'DEN

Türkiye’de bu sezon ülke puanına en fazla katkı veren ekip Fenerbahçe oldu. Konferans Ligi’nde mücadele eden ve çeyrek finale adını yazdıran sarı-lacivertliler, 18 puan topladı.

Bu klasmanda Fenerbahçe’nin hemen ardında 15,5 puanlı Galatasaray bulunuyor.