Galatasaray'da Dayı'ya ciddi teklif: Yuvadan uçabilir Galatasaray'da Dayı'ya ciddi teklif: Yuvadan uçabilir

Transfer görüşmelerinde olumlu cevap aldıkları Joao Pedro'yu İstanbul'a davet eden Fenerbahçe Spor Kulubü, transfer çalışmalarında mutlu sona ulaştı. Prensip anlaşmasına varılan Brezilyalı yıldız futbolcu bu sabah İstanbul'a geldi. 

Fenerbahçe, ilk olarak Galatasaray'ın gündemine gelen tecrübeli oyuncu Joao Pedro'yu ikna ederek anlaşmaya vardı.

Brezilyalı yıldızın transferi için kulübü Cagliari ile anlaşmaya varan Fenerbahçe Spor Kulubü, hafta sonu 30 yaşındaki futbolcunun menajeri ve avukatıyla İstanbul'da bir araya gelmişti. Pazar günü sözleşme detaylarının konuşulduğu zirvede taraflar arasında anlaşmaya varıldı.

İstanbul'a geldi

Fenerbahçe, oyuncunun menajeriyle el sıkışmasının ardından Joao Pedro'yu İstanbul'a çağırmıştı.

Yıldız futbolcu, ilgili sağlık kontrollerinden geçmek ve ardından Fenerbahçe Spor Kulubü ile sözleşme imzalamak için bu sabah İstanbul'a geldi.

3 yıllık sözleşme

Fenerbahçe'nin Joao Pedro ile 3 yıllık anlaşma yaptığı ve toplamda Cagliari'ye 6,5 milyon Euro ödeneceği; oyuncuya ise üç yılda 7,7 milyon Euro garanti ücret verileceği iddia edilmişti. 

Brezilyalı futbolcu, geçen sezon 39 maça çıkıp, 13 gol, 4 asistle oynamıştı. Cagliari'nin küme düşmesi sonrasında yıldız isim takımdan ayrılmak istediğini belirtmişti. 

Teknik direktörden destek

Cagliari Teknik Direktörü Fabio Liverani, "Joao Pedro için görüşmeler devam ediyor, bunu inkar edemeyiz. Ona bundan sonrası için başarılar diliyorum." açıklamasında bulunmuştu.