Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs kısıtlamalarında değişikliğe gidildiğini açıklamasının ardından Fenerbahçe, çocuk taraftaralara seslenerek Trabzonspor ile yapacağı maça davet etti. 

Aziz Yıldırım: Mourinho ile anlaştım Aziz Yıldırım: Mourinho ile anlaştım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs kısıtlamalarında yaşanan değişiklikleri açıkladı. Bunun ardından Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu bugün yaptığı toplantı sonrasında müsabakalara HES sorgulaması yapılmadan seyirci alınmasına ve stadyumlarda uygulanmakta olan 12 yaş sınırının kaldırılmasına karar verdi.

"Çocukları Saracoğlu’na bekliyoruz" 

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden "12 yaş sınırı ve HES kodu zorunluluğu kaldırıldı: Çocukları Saracoğlu’na bekliyoruz" başlığıyla yapılan açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu'nun müsabakalarda uygulanan protokollerde yaptığı değişikliğe yer verilirken, Süper Lig'in 28. haftasında 6 Mart Pazar Günü saat 19.00'da Ülker Stadı'nda oynanacak olan Trabzonspor karşılaşmasına çocuk taraftarlarını davet etti.

Bilet satışı 13.00'e alındı

Kulüpten ayrıca sarı lacivertli taraftarlara uyarıda bulunularak, "TFF Sağlık Kurulu’nun almış olduğu bu karar neticesinde bugün saat 11.00’de satışa çıkması gereken Fenerbahçemizin, Trabzonspor ile oynayacağı müsabakanın biletleri Passo sistemindeki güncellemelerden (HES Kodu zorunluluğu ve 12 yaş sınırının kaldırılması) dolayı bugün saat 13.00’te satışa sunulacaktır." denildi.

TFF'den açıklama

12 yaş sınırının ve HES kodu sorgulamasının kaldırıldığını duyuran Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“Bilim Kurulu Toplantısı sonrası, Sağlık Bakanımızın açıklamalarında da belirttiği değişiklikler çerçevesinde;

1. TFF müsabakalarına HES sorgulaması yapılmadan seyirci alınacaktır. Bu değişiklik ile birlikte stadyumlarda uygulanmakta olan 12 yaş sınırı da kaldırılmıştır. 

2. Kırmızı alandaki görevliler, sporcular ile kulüp çalışanlarının Covid-19 sağlık tedbirleri ve uygulamaları sorumluluğu, bugünden itibaren ilgili kulüp yetkilileri ile sağlık ekiplerine devredilmiştir. Bu sebeple artık müsabakalarda Sağlık Tedbirleri Kontrolörleri (STK) görevlendirilmeyecektir.

3. Bu gelişmeler ışığı altında takım doktorlarının müsabaka öncesi yapılan müsabaka organizasyon toplantısına katılma zorunluluğu da kaldırılmıştır. TFF Sağlık Kurulu olarak ülkemizin Covid-19 ile mücadelesine önderlik eden ve Türk futbolunun her daim yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, tüm teknik ve teknolojik imkânları ile bilgi paylaşımı ve destekleri sayesinde sürecin aksaksız yönetilmesini sağlayan başta Sayın Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm Bakanlık yetkililerine, müsabakaların oynanmasına katkıda bulunan diğer tüm Bakanlarımız ve yetkililere, pandeminin başlamasından bugüne kadar Covid-19 Sağlık Tedbirleri ve Uygulamaları sürecinde, pandemi sebebiyle futbolumuzun marka değerine zarar gelmeden, adil yarışma ortamı zedelenmeden ve büyük sağlık sorunları yaşanmadan müsabakaların devam etmesi için çaba harcayan değerli kulüplerimizin vefakâr sağlık ekiplerine, her aşamada yanımızda olan ve destekçimiz olan Sayın TFF Başkanımız ve Yönetim Kurulumuza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Pandeminin bitmediği bilinci ile çalışmalarımıza devam ederken, tüm kamuoyuna Covid-19’dan uzak sağlıklı günler diliyoruz. 

TFF Sağlık Kurulu” 

İlginizi çekebilir