Binlerce staj mağduru bugün Ankara'da bir araya geldi. Staj ve çıraklığın sigorta başlangıcı sayılmasını isteyen vatandaşlar 10.00'da gerçekleştirdikleri Anıtkabir ziyaretinin ardından Ulus Zafer Anıtı önünde toplandı. Staj Sigortası Mağdurları (SSM) Derneği Başkanı Ferhat Salman burada basın açıklamasında bulundu.

Ankarada staj sigortası mağdurları eylem yaptı

Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar

Ellerinde 'Staj SSK başlangıcı olsun', 'Meslek lisesi memleket meselesi' yazılı pankartalar taşıyan grup, "Staja adalet" diye de slogan attı.

Staj Sigortaları Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, meslek lisesi, üniversite ve meslek yüksek okullarında zorunlu staja tabi tutulan, sanayide, araba tamirhanelerinde, kuaförlerde ve benzer iş kollarında çalışıp, 1 günü teorik eğitim için meslek okullarına gönderilenlerin sigortalarının emekliliğe başlangıç sayılması gerektiğini söyledi. Salman, stajyer ve çıraklık okuluna gidenlerin, sadece iş kazası ve meslek hastalıklarını kapsayan kısa süreli sigorta primlerinin yatırıldığını belirterek, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında yer almak için ilgili kurumlara rapor sunduklarını ve destek beklediklerini açıkladı.

EYT KAPSAMINDA YER ALMAK İÇİN RAPOR SUNDULAR

Staj yapan ya da çıraklık okuluna gidenlerin uzun vadeli sigorta kollarına değil, sadece meslek kazası ve meslek hastalığını kapsayan kısa süreli sigorta primlerinin yatırıldığını belirten Salman, dernek olarak EYT kapsamında yer almak için siyasi partiler ve ilgili bakanlığa hazırladıkları raporu sunduklarını ve bu konuda destek beklediklerini ifade etti.

Açıklamanın ardından “Staj, SSK başlangıcı olsun”, “Derdimiz emeklilik değil haklarımızın iadesidir” şeklinde slogan atan gruptakiler, daha sonra alandan ayrıldı.