TRT, Fetö tarafından 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 7’nci yıl dönümüne özel film hazırladı. "İtiraf" adlı filmde Fetö mensuplarının birbirleriyle nasıl iletişime geçtikleri anlatılıyor.

İtiraf Filmi, Adalet Bakanlığı’na bağlı bir cezaevi müfettişi olan Ömer’in, Fetö üyelerinin mahkûm olduğu bir cezaevinde görevlendirilmesinin ardından karmaşık ilişkiler ağını çözme sürecini işliyor. 

Filmin yapımcısı Halis Cahit Kurutlu, “Filmin 15 Temmuz darbesinden sonra yürütülen soruşturma süreçlerine yönelik araştırmalarda karşılaştıkları gerçek olaylardan esinlenilerek hazırlanan kurmaca bir film olduğunu söyledi. Filmin yazım sürecinin yaklaşık 6 aylık bir süreçte tamamlandığını söyleyen Kurutlu, çekimlerin ise üç hafta sürdüğünüde ekledi.

Filmdeki sahnelerin Sakarya’da bulunan kapalı cezaevinde gerçek koğuşlarda çekildiğini söyleyen Kurutlu, "Yapım sürecinde yaklaşık 150 kişilik bir ekip yer aldı. İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz aksiyon sahnelerimizde izleyicide güzel bir karşılık bulacak” şeklinde konuştu.

"Konunun önemine binaen filmin cezaevinde geçen bölümlerinin gerçekliğine özellikle dikkat ettik” diyen Kurutlu, “Film Fetö'nün çözülmesinde ve bozguna uğramasında kritik öneme haiz, üyelerin, örgütle ilgili bildiklerini yargıyla paylaşması anlamını taşıyan "etkin pişmanlık" kavramını merkeze alıyor.” dedi.

Mustafa Destici'den 1 Mayıs açıklaması: O polise sopalarla saldıranlar işçi değil, terörist Mustafa Destici'den 1 Mayıs açıklaması: O polise sopalarla saldıranlar işçi değil, terörist

Filmi izleyenlerde bilinç ve şuur duygularını uyandırmasını istediğini söyleyen yapımcı, daha önce Fetö ihanetini anlatan “Mahrem” ve “Kumpas” isimli iki kısa dizinin yapımını gerçekleştirmişti.