A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi’ne ev sahipliği yapan ABD’yi mağlup ederek finalde Çin karşısına çıktı. Çin’i 3-1 yenen Filenin Sultanları kupayı kaldırdı ve altın madalyanın sahibi oldu.

Kan Ter ve Başarı

A Milli Kadın Voleybol takımımız 2018 yılında ikincilikle taçlandırdıkları ligi 2019 ve 2022 yıllarında dördüncü ve 2021 yılında üçüncülükle tamamlamışlardı. 2018’den beri devam eden yoğun çalışmanın meyvesi Teksas’ta Çin’i devirerek yendi. Filenin Sultanları bizlere büyük gurur yaşatırken tarihimizde de bir ilke imza attılar.

Gençlik ve Spor Bakanından Gurur Mesajı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Twitter hesabı üzerinden Filenin Sultanları’nı destek yağmuruna tuttu ve Çin karşısında elde ettikleri 3-1’lik zafer ve şampiyonluk için tebrik etti.

Fenerbahçe'den şaşırtan teknik adam hamlesi: Stefano Pioli Fenerbahçe'den şaşırtan teknik adam hamlesi: Stefano Pioli

Şampiyonluk Kutlamaları

Filenin Sultanları tarihinde 3-1’lik seriyle tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Maç bitimiyle beraber büyük bir sevinç yaşayan A Millilerimiz ve baş antrenör Santrarelli sevinçlerini salonda Erik Dalı oynayarak gösterdiler. Türk halkına büyük bir sevinç yaşatan A Millilerimiz, Kaptan Eda Erdem Dündar’ın şampiyonluk kupasını kaldırmasıyla sevincimizi ikiye katladı.