Tüm hafta izleyecek film arayıp bulamayanlar, her hafta ne izleyeceğiz diye düşüneneler işte sizler için birbirinden güzel ve eğlenceli filmleri derledik.

Namuslu

Ertem Eğilmez imzalı 1985 yapım Namuslu filminin başrolünde Şener Şen yer alırken Adile Naşit, Ayşen Gruda, Erdal Özyağcılar gibi ünlü isimler de ona eşlik eder. 

Ana karakterimiz olan Ali Rıza Öğün kendi halinde olan dürüst bir mutemettir. Dürüstlüğü, namusu oluşu, doğruyu söylemesi yüzünden çevresi tarafından saygı görmez ve hor görülür. Maaşını almak için Merkez Bankası'na giden Ali Rıza parayı iki soyguncuya kaptırır. Bu soygun sonrası şüpheler Ali Rıza üzerinde yoğunlaşır ve kendisini aklayamaz. Hırsız damgası yer ve paraların onda olduğunu sandıkları için herkes ortak olmaya çalışır. Ali Rıza hırsız damgası yiyerek ilginin üzerine toplanmasına dayanamaz ve intikam almaya karar verir. 

Bitirim İkili (Rush Hour)

Brett Ratner imzalı 1998 imzalı Bitirim İkili orijinal adıyla Rush Hour filminin başrollerinde Jackie Chan ve Chris Tucker oynamaktadır. Komedi, aksiyon türündeki bu eğlenceli filmin kötü adam rolünde ise Tom Wilkinson yer almaktadır. 

Bitirim İkili filminin konusu, dövüş sanatlarında oldukça yetenekli olan, Hong Kong polisine bağlı müfettiş ve dedektif Lee'nin çok değer verdiği ve saygı duyduğu bir büroktarın ABD'ye gidip yeni görevine başlamasıyla 11 yaşındaki kızı kaçırılır. Bu olay üzerine kaybolan kız Soo Yung'u bulmak için Lee görevlendirilir. FBI ajanlarından birisi olan James Carter'da bu olay için görevlendirilmiştir ancak onun görevi Lee'yi oyalayıp olaydan uzak tutmaktır. James bu durumdan hoşlanmasa da görevi kabul eder ancak Lee her şeye rağmen olayın peşini bırakmaz ve kızı aramaya devam eder.

Birbirlerinden her anlamda farklı yapılara sahip olan bu iki dedektif küçük kızı bulmak için kolları sıvarlar. Kendi kafalarına ve yöntemlerine göre harekete eden ikilinin FBI ile de araları bozulur ancak iki dedektif küçük kız için her şeyi yapmaya hazırdır. 

Sinemaseverlere müjde! Bu hafta vizyona girecek 14 film Sinemaseverlere müjde! Bu hafta vizyona girecek 14 film

Görünmez Adam (The Invisible Man)

James Whale imzalı 1933 yapım Görünmez Adam orijinal ismiyle The Invisible Man 1897 tarihli aynı isimli romandan uyarlanmıştır. Universal Pictures'ın üstlendiği filmin başrolünde Claude Rains oynamaktadır. 

Görünmez olmanın formülünü bulmuş ve kendi üzerinde denemiş olan bir bilim insanı kendini yeniden görünür yapmanın yollarını aramaktadır. Yüzü bandajlarla kaplı siyah gözlükler takmış kimliği asla belli olmayan gizemli bir adam İngiltere'nin ufak köylerinden birindeki hana yerleşmek ister. Bu kişi kendini yeniden görünür  yapmanın yollarını arayan Görünmez Adam'dır. Görünmez Adam kaldığı handa deneylerine devam ederek bir çözüm bulmaya çalışır ancak han sahipleri ve kalanlar bu gizemli adamı merak etmeye başlarlar. Etrafın baskısı yüzünden bir an önce çözüm bulmaya çalışan Görünmez Adam ilacın etkisinin onu görünmez yapmanın yanında yavaş yavaş delirttiğini de fark eder. Bu durumdan sonra kimliğini saklayarak çözüm buşmaya çalışan Görünmez Adam'a gün geçtikçe deliliği korkunç suçlar işletecektir. 

DC Süper Evciller Takımı (DC League of Super-Pets)

Jared Stern imzalı 2022 yapım Amerikan animasyon filmidir. Başrollerinde Dwayne Johnson, Kevin Hart, Kate McKinnon, Natasha Lyonne, Keanu Reeves ve John Krasinski gibi ünlü isimler yer almaktadır. 

Süper kahramanların aynı süper güçleri paylaştığı evcil hayvanlarını konu edinen film, Superman ve Adalet Birliği'nin üyerilerinin kaçırılmasıyla Süper Köpek Krypto hemen harekete geçer ve süper kahramanları kurtarmak için barınakta yaşayan sokak çetesini kendisine yardım etmeleri için ikna etmeye çalışır. 

Geleceğe Dönüş (Back to the Future)

Robert Zemeckis imzalı sineanın kült filmlerinden olan 1985 yapım Geleceğe Dönüş orijinal adıyla Back to the Future filminin baş rollerini Michael J. Fox ve Christopher Lloyd paylaşmaktadır. 

Geleceğe Dönüş filmi genç bir delikanlının kazara 1985 yılından 1955 yılına gitmesini anlatır. Lise zamanlarında olan anne ve babasıyla tanışan delikanlı yanlışlıkla annesinin ilgisini çeker ve annesinin babasına aşık olmasını engellediğinden bunu düzeltip yeniden 1985 yılına geri gitmesi gerekir. 

Bizim İçin Şampiyon

Ahmet Katıksız imzalı 2018 yapım dram ve biyografik filmin başrollerinde Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah, Fikret Kuşkan ve Halis Karataş oynamaktadır. 

Gerçek bir hikayeden uyarlanan Bizim İçin Şampiyon filmi efsane yarış atı Bold Pilot sayesinde bir araya gelen Halis Karataş ve Begüm Atman arasındaki aşkı konu edinmektedir. Film, Türk atçılığının önemli isimlerinden olan Özdemir Atman'ın sahibi olduğu Bold Pilot ve onun jokeyi Halis Karataş ile birlikte başarıdan başarıya koşarken kızı Begüm ve Halis Karataş arasında filizlenen aşkı etkili bir biçimde anlatmıştır.

 

Bıçak Sırtı (Blade Runner)

Ridley Scott imzalı 1982 yapım efsanefi filmin başrollerini Harrison Ford ve Rutger Hauer paylaşmaktadır. 

Philip K. Dick tarafından 1968 yılında yazılan Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi? romanından uyarlanan filmde dünyanın artık distopik bir uzak gelecekte geçtiği ve Replikant adındaki dış görünüm olarak insandan ayırt edilmesi zor robotların insanlarla iç içe yaşadığı bir dünya anlatılmaktadır. Bu robotlar dünya dışı kolonilerin illegal işlerinin halledilmesi için kullanılmakta ve insanları tehlikeye atmaktadır. Replikant yakalam konusunda uzman olan Rick Decart son bir görev olarak birkaç Replikant'ı yakalamayı kabul eder. Ancak iki milyondan fazla insanın yaşadığı bu yerde görünüm olarak insanlardan ayırt edilemeyen bu robotları yakalmak ve kendi benliğini sorgulamak zorunda kalmak Rick için hiç de kolay olmayacaktır. 

Editör: Nursena Yağız