Tüm hafta izleyecek film arayıp bulamayanlar, her hafta ne izleyeceğiz diye düşüneneler işte sizler için birbirinden güzel ve eğlenceli filmleri derledik.

Selamsız Bandosu

Nesli Çölgeçen imzalı 1987 yapım Selamsız Bandosu filminin başrolünde Şener Şen yer alırken Ali Uyandıran, Üstün Asutay ve Uğur Yücel gibi ünlü isimler de ona eşlik etmektedir.

Selamsız ilçesinin Belediye Başkanı Cumhurbaşkanı'nın trenle yurt gezisine çıkacağını öğrenir ve kasabanın dertlerini anlatıp çözüm bulması için bir karşılama töreni düzenlemek ister. Bu karşılama için bir bando kurmaya karar verilir ancak yeterli müzisyen ve ekonomik durum olmadığından bando halk arasından kurulur. Tüm kasaba karşılama için yoğun bir uğraş içine girer. 

Kar Kardeşliği (Society of the Snow)

Juan Antonio Bayona imzalı 2023 yapım Kar Kardeşliği filminin başrolünde Enzo Vogrincic yer alırken Matias Recalt, Carlos Paez Rodriguez ve Agustin Pardella gibi ünlü isimler de ona eşlik etmektedir.

Kar Kardeşliği bir uçak kazası sonrası sağ kurtulan insanların hayatta kalmak için verdikleri amansız mücadeleyi anlatmaktadır. Gerçek bir olaydan esinlenen film 1972'de bir ragbi takımının Şili'ye gitmek için kiraladığı Uruguay Hava Kuvvetleri 571 Uçusu, And Dağları'nın ortasında düşer. Kazada 45 yolcudan 29'u sağ kurtulmuş ancak zorlu hava şartlarının yanında bağlantı da sağlayamadıkları için imkansız yollara başvurmak zorunda kalırlar.

Beter Böcek (BeetleJuice)

Tim Burton imzalı 1988 yapım Beter Böcek filminin başrolünde Michael Keaton yer alırken Winona Ryder, Geena Davis ve Alec Baldwin gibi ünlü isimler de ona eşlik etmektedir.

Barbara ve Adam çifti birbirlerine deli gibi aşıktır ve yeni evlenmişlerdir. Geçirdikleri bir araba kazası sonucu ölen çift kendilerini bir anda New England'daki evlerinin hayaleti olarak bulur. Ölümlerinin ardından evleri satılığa çıkarılır ve çift evin satışını önlemek için her yola başvurur ancak başarısız olur. Yeni ev sahipleri son derece sinir bozucudur ve çift onları korkutup kaçırmayı düşünür. Bu sebeple Beter Böcek'ten yardım isteyen çift istedikleri yardıma pişman olmak üzeredir. 

Federico Fellini imzalı 1963 yapım 8½ filminin başrolünde Marcello Mastroianni yer alırken Claudia Cardinale, Sandra Milo ve Anouk Aimee gibi ünlü isimler de ona eşlik etmektedir.

Sekiz Buçuk, yeni filmine karşı duyduğu ilgiyi kaybetmeye başlayan, ilham sendromu yaşayan bir yönetmenin yapımcısının baskısıyla beraber anılarının ve fantazilerinin dışa vurumunu konu ediniyor. Yazar tıkanması da denilen bir durumla karşı karşıya olan yönetmen filmi bitirmek için baskılandıkça bunalıma girmekte ve filmine, sanatına olan ilgisini, heyecanını gittikçe kaybetmektedir. Bir şekilde filmi tamamlamaya çalışan yönetmen anıları ve rüyaları arasında gidip gelerek flashbacklerle bizlere eşsiz bir sinema deneyimi sunar. 

Kübra'nın ikinci sezonunun yayın tarihi açıklandı! Kübra'nın ikinci sezonunun yayın tarihi açıklandı!

Babam ve Oğlum 

Çağan Irmak imzalı 2005 yapım Babam ve Oğlum filminin başrolünde Fikret Kuşkan yer alırken Ege Tanman, Çetin Tekindor, Yetkin Dikinciler gibi ünlü isimler de ona eşlik etmektedir.

12 Eylül darbesinin yıktığı hayatlardan birini konu edinen film, küçük Deniz'in doğumunda annesinin vefat etmesi ve babasından başka bir tanıdığı olmadan yaşaması bir gün babasının, dedesinin yanına taşınmaya karar vermesiyle değişir. Olaylara anlam veremeyen küçük Deniz'in etrafında dönen olaylar bize dönemin gerçekliğini çarpıcı bir şekilde yansıtır. 

Paris, Texas

Wim Wenders imzalı 1984 yapım Paris, Texas filminin başrolünde Harry Dean Stanton yer alırken Nastassia Kinski, Hunter Carson ve Dean Stockwell gibi ünlü isimler de ona eşlik etmektedir.

Paris, Texas, toplumdan uzaklaşan ve uzun süre tek başına kalan Travis adındaki bir adamın hayata ve ailesine yeniden bağlanmasını konu ediniyor. Düşündüklerini ve hissettiklerini kimseye açmayan hiçbir şekilde bunları dışavurmayan Travis, oğluyla beraber uzun zamandır görüşmediği eski karısını bulmaya çalışmasıyla değişir. 

Thelma ve Louise 

Ridley Scott imzalı 1991 yapım Thelma ve Louise filminin başrolünü Geena Davis ve Susan Sarandon paylaşırken, Brad Pitt, Harvey Ketiel, Michael Madsen ve Christopher McDonald gibi ünlü isimler de onlara eşlik etmektedir.

Baskıcı bir eşe sahip olan Thelma ve yakın arkadaşı Louise haftasonu için beraber ilk defa bir tatile çıkarlar ancak çıktıkları bu yolculukta başlarına gelen talihsiz bir olayla birlikte kanun kaçağına dönüşürler. İki kadının toplumdaki yerini sorgulayan bu filmde kendilerini aklamaya çalışan kadınların mücadelesini izliyoruz. 

Editör: Nursena Yağız