Milyonlarca EYT'linin merakla takip ettiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin Aralık ayında Meclis'e sunularak yasalaşması bekleniyor.

Yaklaşık 1,5 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme öncesinde EYT’liler askerlik, doğum borçlanması ve hizmet birleştirme işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu'na gitmeye başladı. 

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda gün hesaplatan EYT’liler, “prim gün sayılarını eksik gösteriyorlar” iddiasında bulundu.

Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak

“GÜNLERİMİ BULAMIYORUM Kİ EMEKLİ OLAYIM”

TGRT Haberde yer alan habere göre SGK’ya giden EYT’li Abidin Erkan, “Günlerimi bulamıyorum ki emekli olalım. 240 gün kaybım var. Bakırköy sigortaya gidecekmişim. Bulamazsam 7-8 ay daha çalışacağım mecbur” dedi.

“PRİMLERİ HEP EKSİK GÖSTERİYORLAR”

Bir başka gün hesaplatan EYT’li Erdal Tuna ve Muammet Kocatürk prim gün sayılarının sürekli düştüğünü söyledi.

Kocatürk, “EYT’nin çıkmasını bekliyoruz ama olacak mıyız olamayacak mıyız onu bilmiyoruz. Günlerde bir sıkıntı var. 10 bini aşkınken 8 bin 500’e düşüyor. Primleri düşürüyorlar. Bunu hangi arkadaşa sorduysak hepsi aynı şeyi söylüyor. Arkadaşınki de düşürülmüş.” derken Erdal Tuna, “Farklı isimler karışmış diyorlar. Ayrıca primleri hep eksik gösteriyorlar. Dediğim gibi daha önce baktığımda 9 bin 400’di. Sonra baktım e-devlete 8 bin 808’e düşmüş.  Buraya geldim 8 bin 400’e düştü.” ifadelerini kullandı.