İstanbul Büyükşehir Belediyesi, asfalt yenileme çalışmalarına başlayacağı için 40 gün boyunca Galata Köprüsü'nün trafiğe kapalı olacağını bildirdi. Süreç boyunca trafik akışı, alternatif güzergâhlarla sağlanacak.

Çalışma süresi boyunca, teknik ömrünü tamamlayan mevcut yalıtım tabakası sökülüp yenilenecek.

Çalışmalar kapsamında Galata Köprüsü'nde, birinci etapta Karaköy-Eminönü istikameti, ikinci etapta ise Eminönü-Karaköy istikameti trafiğe kapatılacak, trafik akışı alternatif güzergahlar ile sağlanacak.

Birinci etap, 13 Ağustos Pazar 00.00'da başlayacak ve 20 gün sürecek. Bu süreçte Karaköy'den Eminönü istikametine gidecek araçlar, Karaköy'den Tersane Caddesi'ne yönlendirilecek. Böylece Atatürk Köprüsü'nü takiben Unkapanı Kavşağı ve Ragıp Gümüşpala Caddesi üzerinden Eminönü istikametine ulaşım sağlanacak.

20 gün sürecek ikinci etap kapsamında ise Eminönü'nden Karaköy istikametine gidecek araçlar, Eminönü'nden Ragıp Gümüşpala Caddesine yönlendirilecek. Unkapanı Kavşağını takiben Atatürk Köprüsü ve Tersane Caddesi üzerinden Karaköy istikametine ulaşım sağlanacak.

Planlanan çalışmalarla köprüdeki yapısal ömrünü tamamlamış hasarlı genleşme derzlerinin onarım ve yenileme çalışmaları gerçekleştirilecek. Çalışmalar ile Galata Köprüsü'nün teknik ve işletme ömrünün uzatılması ve olası bir depreme karşı direncinin artırılması hedefleniyor.

1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 11 zanlı tutuklandı 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 11 zanlı tutuklandı

Tramvay seferlerinin etkilenmeyeceği çalışmalar boyunca otobüs seferleri belirlenen geçici güzergahlardan yapılacak.

Bölge esnafına kapanma sürecinden 1 gün önce mesajla bilgilendirme yapılacak.