Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Yazgan'dan, Ali Koç ve Selahattin Baki hakkında suç duyurusu Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Yazgan'dan, Ali Koç ve Selahattin Baki hakkında suç duyurusu

Riyad'daki Süper Kupa maçı öncesinde, TFF ve Suudi yetkililer arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle Galatasaraylı ve Fenerbahçeli yöneticiler acil toplantı kararı aldı.

Suudi yönetiminin; Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı, Atatürk tişörtü, ve İstiklal Marşı'na izin vermediği öne sürüldü.

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, Süper Kupa öncesinde Suudi yetkililerin Riyad’da "Atatürk posteri", "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı", "Atatürk tişörtü" ve "İstiklal Marşı"na izin vermediğini yazdı.

Sabuncuoğlu'nun aktardığına göre, Suudi yetkililer kararından geri dönmezse iki takım da maça çıkmayacak.

GALATASARAY: İSTİKLAL MARŞI OKUNMAZSA MAÇA ÇIKMAYACAĞIZ

Suudi yetkililerin, Atatürk pankartı ve tişörtüne izin vermediği yönündeki iddialar gündeme gelirken, maçta Suudi Arabistan Milli Marşı’nın çalınmasının istendiği öne sürüldü.

Gazeteci Nevzat Dindar'a konuşan Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, "İstiklal Marşımızın okunmaması halinde maça çıkmayacağız" dedi.

"Maça çıkmayız"

İki kulüp yetkililerinin, milli hassasiyetlerden ödün vermeyeceklerini belirterek, Suudilerin kararından dönmemesi halinde maça çıkmama kararı aldıkları belirtildi.

Türk yetkililerin Suudi yetkililerle krizin çözümü konusunda görüşme halinde olduğu aktarıldı.

"Suudiler taahhütnameye uymak zorundalar"

Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altınop, konuyla iligli bir açıklama yaptı. Emre Tilev'in aktardığına göre Altıntop, "Taahhütname var, Suudiler bu taahhütnameye uymak zorundalar. Şu anda toplantılar da devam ediyor" ifadelerini kullandı.

TFF: Maç İstiklal Marşı'yla başlayacak

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Süper Kupa maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. yıl kutlama etkinlikleriyle, şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır" denildi.

"Ali Koç 'Maça çıkmayız' demiş"

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ise konuyla ilgili, 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' pankartına izin verilmemesi üzerine Başkan Ali Koç ve yöneticilerimiz 'sahaya çıkmayız' demişler" dedi.

Özbek, Büyükekşi'yle görüşüyor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, durum değerlendirmesi için TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin bulunduğu otele geldi. Özbek, federasyon yetkilileriyle toplantı yapıyor.