Kurduğu iddialı kadroyla geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, yaptığı transferlerle kadro derinliği oluşturarak yeni bir rekora daha imza attı.

Futbolda bir dönem kapanıyor: Toni Kroos, veda ediyor Futbolda bir dönem kapanıyor: Toni Kroos, veda ediyor

2023-2024 sezonunda sarı kırmızılı ekip Angelino, Icardi, Wilfired Zaha, Halil Dervişoğlu'nun yanı sıra Cedrid Bakambu'yu da kadrosuna katarak iddiasını sürdürmeye devam ediyor.

Galatasaray'ın yeni trasnferlerine harcadığı ücret şu şekilde:

Geçtiğimiz sezon'u kiralık olarak Galatasaray'da tamamlayan ve taraftarın sevgilisi haline gelen Mauro Icardı'ye 10 milyon vererek kadrosuna kattı.

Serbest konumda bulunan Wilfred Zaha'ya  net 2.330.000 Euro tutarında imza ücreti ve her bir Futbol sezonu için net 4.350.000 Euro sezonluk ücret ödeneceği söylendi.

Bakambu'nun maliyeti;
Futbolcunun eski kulübüne net 700.000 Euro tutarında Transfer ücreti ödenecek. Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 2 sezon için sözleşme imzalandı. Buna göre, her bir sezon için futbolcuya net 1.500.000 Euro sezonluk ücret ödenecektir." söylendi.

Galatasaray'ın Avusturya kampına yetiştirdiği ve Leipzig'den 1 yıllığına 1.5 milyon Euro karşılığında kiralayan sarı kırmızılı ekip, satın alma opsiyonunu da 6 milyon Euro karşılığında aldı.

Aslan Halil Dervişoğlu'nun transferi için ise Brentford'a 500 bin Euro bonservis bedeli ödeneceğini açıkladı. Sarı-kırmızlı kulüpten yapılan açıklamada Halil Dervişoğlu ile 4 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

ASLAN'DAN BİR REKOR DAHA

Yıldız isimlerin trasnferlerinin kadroya dahil edilmesiyle birlikte takımın ekonomik değeriyle yeni bir rekora imza attı. Edinilen bilgilere göre kadro değeri, Arjantinli yıldız Mauro Icardi’nin de resmen 'NİKAH TAZELMESİNİN' ardından 215 milyon Euro'ya ulaştı. Galatasaray, Icardi transferinin ardından Süper Lig’de 200 milyon Euro kadro değeri barajını aşan ilk takım oldu.