Genç Eğitim Sendikası Genel Başkanı Aras Ali Altıntaş Cadde TV’de yer alan Eğitime Dair programına konuk oldu. Öğretmen atamalarına ait sorunları ele aldı. Altıntaş, ‘’Mahmut Özer, öğretmenler için 2022 KPSS puanıyla ek 55 bin atama yapılacağını söyledi. Mahmut Özer’in verdiği bu söz ile seçimden sonra bakanında değişmesiyle birlikte tutulmadı. Bununla ilgili bizim çalışmalarımız oldu. Hem sosyal medyada hem de alanda çalışmalarımız oldu. Geçtiğimiz günlerde Genç Sağlık ve Genç Eğitim Sendikası olarak hem öğretmenlere hem de sağlıkçılara 100 bin atama istedik, Cumhuriyetin yüzüncü yılına ithafen. 55 bin insan bakanın sözüne güvenerek KPSS sınavına hazırlanmadı. Çünkü bir atama sözü verildi. Ve bunun 2022 KPSS puanıyla yapılacağı söylenildi. Seçimden sonra değişen milli eğitim bakanıyla birlikte bu söz tutulmadı. Burada 55 bin mağdur var.’’ açıklamasında bulundu.

Ayrıca Altıntaş, yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de bir açıklaması olduğunu, bu açıklamada ‘’Evet bir atama yapılacak ama 2022 KPSS puanıyla yetişeceğini zannetmiyorum.’’ dediğini dile getirdi. ‘’Verilmiş bir söz var, tutulmayan bir söz var. Bakan sözü devlet sözüdür. Bize ‘’Evet, bir çalışma içerisindeyiz.’’ demeliydiler.’’ sözleriyle açıklamasını tamamlayan Ali Altıntaş sözlerin tutulmasını istedi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, sosyal alandaki beceri ve çalışmaları diplomaya ekliyor İstanbul Medeniyet Üniversitesi, sosyal alandaki beceri ve çalışmaları diplomaya ekliyor

Genç Sağlık ve Genç Eğitim Sendikası Atama Bekleyenler Komisyonu Başkan Yardımcılığına ise Büşra Şahiner’in atandığını duyuran Ali Altıntaş, ilgili kurum ve kuruluşları da bilgilendirdi.