Gönül Boran Özüpak, emeklilerin yaşadığı hak gasplarına ve ekonomik zorluklara dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Özüpak, emeklilerin hak ettiği maaşları yıllarca resmi yollarla gasp edildiğini ve bu durumun devam ettiğini vurguladı.

Emekli maaşlarının iktidar ve Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından yapılan enflasyon oranı uyarlamaları ile hak edilen seviyede olmadığını söyleyen Özüpak, emeklilerin yıllardır hak ettikleri maaşların gasp edildiğini ifade etti. Özüpak, en düşük emekli maaşının belirli bir seviyede olması gerektiğini ve primi yüksek yatıran emeklilere de hak ettikleri maaşın verilmesi gerektiğini de dile getirdi.

Gönül Boran Özüpak'tan hükümete çağrı!

2008 yılında yasalaşan Aylık Bağlama Oranı (ABO) ile verilmeyen intibak nedeniyle, emeklilerin insanca yaşama hakkının sefalet hayatına döndüğünü belirten Özüpak, ekonomik kriz süreçlerinin siyasi irade tarafından emeklilerin sıkıntılarına çözüm üretme konusunda kullanılmadığını ve emeklilerin haklarına saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara ve hak gasplarına dikkat çeken ve insanca yaşama haklarının savunulmasını talep eden Gönül Boran Özüpak'ın paylaşımı şu şekilde: