Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Özbekistan’da: Ticaret hacmi 3 milyar doları aştı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Özbekistan’da: Ticaret hacmi 3 milyar doları aştı

Özellikle yeni reformlar, işçilerin, emekçilerin ve emeklilerin haklarının azaltıldığına dair eleştirilere neden olmuştur. Bu eleştirilere bir örnek veren Gönül Boran Özüpak 2008 reformları gösterdi. Özüpak ayrıca bu reformlar sonucunda emeklilerin maaşlarındaki azalmayı gündeme getirdi.

Son dönemde ülkemizdeki siyasi reformlar, işçilerin, emekçilerin ve emeklilerin haklarının azaldığı yönünde eleştirilere neden oluyor. Özellikle ABO ve 2008 yılında gerçekleştirilen reformlar, emeklilerin maaşlarının düşmesine yol açtığı için bu eleştirilere örnek olarak gösterilmektedir.

Bu bağlamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan milletvekillerine önemli bir sorumluluk düşmektedir. Vatandaşlar, geleceklerini düşünerek politika yapılmasını, çalışanların kaybettikleri haklarına geri kavuşmalarını ve emeklilerin insanca yaşam sürdürebilmeleri için çaba göstermelerini bekliyor. Milletvekillerinin asli görevi, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek ve haklarını korumaktır. Paylaşımında bu konuya değinen Gönül Boran Özüpak, şu ifadeleri kullandı:

"İşçi, emekçi ve emeklinin hakları elinden alındı"

"Ülkemizdeki siyasette siyasetçiler kendi geleceğini vatandaşın geleceğinden önce görmektedir. Her yeni reformun süslü sözlerle anlatımlarında işçi, emekçi ve emeklinin hakları elinden alındı. ABO, 2008 Reformunda sadece bir örnek. Emekliler sefalet maaşlarına mahkum edildi. Yeni mağduriyetler de OVP ve 12.Kalkınma Planları ile yolda. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletin vekilleri; Kendi geleceklerinizden önce işçi, emekçi ve emeklinin, geleceğini güvence altına almak; Çalışanın ABO eski haklarıyla, Emeklinin İntibakla insanca yaşam sürmesi hakkıyla huzurunu sağlamak asli görevinizdir."