EYT FED Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT sorununun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini ve bu yönde bir istekleri olduğunu söyledi. Ancak  EYT’lilerin oluşturulmasına da karşı olduklarını söyledi.

Gönül Boran Özüpak’ın açıklamaları şu şekilde:

Herkesin bir fikri var. Sosyal medyanın paylaşımları var. Formüllerle yol yürüyen arkadaşlar var. Her defasında dedik ki yılların tecrübesi ile özellikle seçim arifesinde olmamız ile birlikte biz bunlara inanmadık. Niye inanmadık? Her defasında dumanı tüttü, dereyi gördük. Paçayı sıvamaya hazırlandık ama bir türlü o dereyi geçemedik.

Zaman bu zaman. Bir erken genel seçim ya da olağan genel seçim hepimizi ümitlendirdi. Konuşmayanı konuşturduk. Bize hakaret edenleri konuşturduk. Bütçeye yük olacaklar diyenleri konuşturduk ve bir çalışma için masaya oturtturduk.  Ne hikmetse bir türlü bitmeyen çalımlar… Sanki Türkiye’nin kurtuluşu bu EYT meselesindeymiş gibi herkes bin bir türlü kombinasyonlar peşinde. İnanıyor muyuz? Benim fikrimi sorarsanız sene sonuna kadar denen süreci bekleme taraftarıyım. Lafta mı kalacaklar yoksa icraat mı yapacaklar hepimiz göreceğiz.

Bu arada alın size hakkınız diyecekleri bir formül olacağını düşünmüyorum. Bizim maçımız 8 Eylül 1999 öncesi işe giren herkesin bu haktan yararlanması. Bir tarafta mağduriyeti giderirken bir tarafta yeni emeklilikte yaşa takılanlar oluşturulacaksa biz buna yokuz. 20 yıldır görmeyen bir iktidar partisi tarafından hala masada, hala çalışma içerisinde.

MASANIN BİR PARÇASI OLMAK İSTİYORUZ

2019 Eylül ayında o zamanın Aile ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanı Vedat Bilgin’e her şeyi, EYT’yi ABO’yu, stajı her şeyi anlattık. Şu an kendisi çalışma bakanı. Biz görüşmek ve masanın bir ucunda olmak istiyoruz ama derdimizi daha önce en ince ayrıntısın kadar anlattık. Ama o masada konuşulan formüllerle ilgili bize de bilgi verilmesini istiyoruz. Artık sütten ağızımız yandı, yoğurdu üfleyerek yiyoruz.

Yıllarca emeğimizi veren biz olduk. Kaderdaşlarım… Bu aşamada bölünüp parçalanmaya talipsen vay bizim halimize. Bir parmak bal razı gelirseniz çok şey kaybedeceğiz. Kaybetmek istemiyoruz. Yıllarımızı kaybettik, çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını heba ettik.

Bu çalışmanın içinde eğer 8 Eylül 1999’da giren arkadaşının hakkını vermiyorsa sen onun için de mücadele edeceksin. Ben hakkımı aldım gidiyorum demeyeceksin. Birlik, EYT kardeşliği buradan geliyor.  Varsan bir fazla olduğumuzu unutma.

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

BASINDAKİ FORMÜLLERE İNANMAYIN

Sosyal medyada dönen formüllere inanmayın. Hükümetten veya bizlerden gelen açıklama olmadan basına yansıyan formüllere inanıp da lütfen kendiniz heba etmeyin.

Bölme, parçalama, yönetme mantığına giren, içimizden çıkan, kimi zaman yan yana olup kimi zaman ters düştüğümüz arkadaşlarımız çıkıyor. Kimseye kendimizi beğendirmek zorunda değiliz. Bizim hayatımız EYT oldu. Bu sadece Gönül Boran değil, elini taşın altına koyan herkes için geçerli. Ama gelin görün ki içimizde bazı menfaatlere giren, birliğimizin haricinde hareket etmek isteyen kişiler çıkacak. Bunca zamana kadar dik duruşumuz değişmedi ve asla değişmeyecek. Arkamızdan iş çevirenlerin varlığı bizi üzüyor ama yıldırmıyor.