Pendik'teki güzellik salonu ile Kocaeli Gebze'de bulunan galeriye motosikletli kişilerce ateş açılmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek veya üye olmak", "tehdit", "kasten yaralama", "6136 sayılı kanuna muhalefet", "mala zarar verme", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından gözaltına alınan ve aralarında Ece Ronay'ın da bulunduğu 6 şüpheli hakkında başlatılan soruşturma sürüyor.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na getirilerek savcıya ifade verdi.

İfadelerin alınmasının ardından şüpheliler Mehmet Sedat A, Serhat G, Uğur E. ile 18 yaşından küçük R.E'nin tutuklanmalarını isteyen savcılık, Ece Ronay ve Berat E'yi ise adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Ronay, Savcılıkta yaklaşık bir saat ifade verdi. Ronay'ın hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talep edilirken 4 kişi hakkında ise tutuklama talep edildi. 

TUTUKLAMA TALEBİ

Diğer 4 şüpheliden Mehmet Sedat Atılgan, Serhat Gögmen ve Uğur Elmacı 'silahla tehdit' ve 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçlarından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine, Berat Elmacı ise adli kontrolle serbest bırakılmak üzere hakimliğe sevk edildi. 

1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 11 zanlı tutuklandı 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 11 zanlı tutuklandı

Suça sürüklenen bir çocuğun ise Çocuk Suçları Soruşturma Bürosundaki işlemleri devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki iş yerine ateş açılmasına ilişkin çalışmanın ardından saldırganların kimlik ve adreslerini belirlemişti.

Polis ekipleri, 15 Aralık’ta düzenledikleri eş zamanlı operasyonla eski eşinin İstanbul Pendik'teki iş yerinin kurşunlanması olayını azmettirdiği iddia edilen sosyal medya fenomeni Ece Ronay'ın da aralarında bulunduğu 6 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda otomatik silah, tabanca, 58 mermi ve hassas terazi ele geçirilmişti.