İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 27 gündür grevde olan Corning Kablo işçilerini ziyaret etti. 

Evrensel'in haberine göre DİSK/Lastik-İş Gebze Şubesinin etkili olduğu Corning Kablo fabrikalarındaki grev, toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine başladı. 

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve beraberindeki heyet Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Tembelova'da bulunan Corning Kablo'da grevci işçileri ziyaret etti. Ziyarette CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, İzmit Belediyesinde örgütlü DİSK’e Kocaeli Bölge Temsilcisi Vedat Küçük ve Tüm-Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş Hürriyet'e eşlik etti. Lastik-İş Genel Sekreteri İhsan Malkoç ve Lastik-İş Gebze Şube Başkanı Özay Bektaş da ziyarette hazır bulundu.

"MÜCADELENİZİN YANINDAYIZ" 

Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz' Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz'

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, işçilere "Haklarınızı tam anlamıyla, isteğiniz şekilde aldığınız bir sonuç olsun. İnşallah bu süreciniz iyi bir şekilde sonuçlansın. İşlerinize dönmeniz bizim en büyük arzumuz. Hepinizi bu haklı mücadelenizde öncelikle kutluyorum. Bize düşen bir şey varsa, elbette ki ben şuan da yerel yöneticiyim. İzmit Belediyesi olarak size belki mesafe olarak uzağız ama bugün ilçe başkanım ve İzmit Belediyemizde örgütlü olan işçi sendikamızın başkanı Vedat Küçük ve memur sendikamızın başkanı Erdal Karakuş ile nezaket ve dayanışma ziyareti yapmak istedik.

Öncelikle dayanışma duygularımız ile yanınızdayız. Bize düşen bir şey olduğunda sizler için bu grev mücadelesinde, haklı mücadelenizde yapabileceğimiz bir şey varsa imkanımız, olanaklarımız neye yeter bilemem ama yanımızda olduğumuzu, bu haklı mücadeleye destek olduğumuzu bilmenizi isteriz" dedi. 

"Gerek dayanışma duygularımız ile gerek imkanlarımız ile yanınızdayız" diyen Hürriyet, "Grevinizin en güzel şekilde sonuçlanmasını diliyoruz. Bir kardeş ve yoldaş olarak görün bizleri. Bütün çalışma arkadaşlarımızla yanınızdayız, yolunuz açık olsun" diye konuştu.