Petrol-İş Kocaeli Şubesi’nin işçiler arasında etkili olduğu Gübretaş’ta devam eden toplu iş sözleşme görüşmelerinden henüz bir sonuç alınamadı. Gübretaş işçileri uyarı eylemlerine başladı.

Evrensel'den Adem Korkmaz'ın haberine göre vardiya giriş çıkışlarında eylemlerini sürdürecek olan Gübretaş işçilerinin yüzde 150 zam talebine karşılık, işverenin teklifi yüzde 60’ta kaldı.

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

MAAŞLARIMIZ ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENDİ 

Bir Gübretaş işçisi ücretlerinin asgari ücret seviyesine gerilediğini belirterek, “12 yıllık çalışanlar da dahil ücretlerimiz asgari ücrette eşitlendi. Biz yüzde 150 istiyoruz işverenin zam teklifi yüzde 60. Bir önceki dönem imzalanan sözleşmenin zamlar ve hayat pahalılığı nedeniyle hükmü kalmadı. Gerekirse greve çıkalım ama geri adım atmayalım” dedi.

"BİZDEN KESİLEN PARAYLA İFTAR YEMEĞİ VERİLİYOR"

Bir başka işçi ise “Geçen yıl ramazan ayında 2 bin küsur lira para verildi. Bu yıl bin 400 lira verilecek dendi ama bize verilen bin 200 lira oldu. Biz işçiler tepki verdik. İşyerinin her yıl düzenlediği iftar yemeğine katılmayacağımızı ifade ettik. İşçiler arasında bir tartışma konusu oldu.

Bizden kesilen 200 lira ile iftar yemeği veriliyor diye tepki gösterdik. Bu işyerinde yönetim AKP'ye yakın. AKP il ve ilçe yöneticileri kendi adamlarını fabrikaya aldırır. İşçi ücretlerini en düşük ücrette birleştirme politikası izliyorlar. Aksine biz üretiyoruz bizim sayemizde fabrikaya para akıyor ama ücretlerimiz ortada. Seçimden önce sözleşme bağıtlanması lazım. 2 Mayıs'ta görüşme olacak. Umarım iyi bir sözleşme imzalarız. Yoksa işçi greve çıkmak istiyor ”diye konuştu.