Şahin ve Temurci, sosyal medya hesaplarından yaptıkları ortak açıklamada, büyük umutlarla kurulan Gelecek Partisi’nin artık Türkiye için yeni bir gelecek tasavvuru oluşturmasının mümkün olmadığını belirtti.
Açıklamada, “Organik olmayan siyasi oluşumlarda yer alabilme adına partinin isminden dahi vazgeçildiği” ifade edilerek, amacını, hedeflerini ve kuruluş ilkelerini unutan bir siyasi yapının geleceğinin olamayacağı vurgulandı.
‘Ehliyet ve Liyakat Söylemi Kayboldu’
Süreç içinde yaşanan kimlik bunalımları, sokağın gerçeklerinden kopuk siyaset tarzı ve doğasına aykırı ittifakların partiyi kuruluş iddiasından uzaklaştırdığı belirtilen açıklamada, “Genel Başkan tarafından da sahici bir çıkış yolu ortaya konulmadığı” eleştirisi yapıldı.
Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:
“Ne acıdır ki 'ehliyet, liyakat ve istişare' diye yola çıkanlar, bugün sadece sadakat istemektedir. Vatandaşımızın siyasetten önemli beklentileri varken, partimizin bu beklentilere odaklanamayıp teori siyasetinde boğulması gerçek siyaseti ıskalamaktan başka bir şey değildir. Maalesef üst üste yaşanan kimlik bunalımları nedeniyle partimiz bir türlü gerçekçi bir siyasi zemine oturmamış, kimlik bunalımına bir çözüm de bulunamamıştır. Bugün geldiğimiz noktada siyasi duruşumuza ve vicdani sorumluluğumuza daha fazla aykırı düşmemek adına kurucusu olduğumuz Gelecek Partisinden istifa ediyoruz.”
Bağımsız Milletvekili Sayısı 13 Oldu
Şahin ve Temurci’nin istifasıyla birlikte TBMM’de bağımsız milletvekili sayısı 13’e yükseldi. İstifaların ardından Gelecek Partisi’nin Meclis’teki siyasi dengelerinin nasıl etkileneceği merak konusu oldu.
Kaynak: AA