"Haberin İşçisi"
İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6674 %0.08
40,0100 %0.28
3.524,66 % 0,23
3.067.387 %0.725
İşçi Haber Gündem Resmi Gazete’de yayınlanan mobbing genelgesi çalışanları nasıl etkileyecek?

Resmi Gazete’de yayınlanan mobbing genelgesi çalışanları nasıl etkileyecek?

İş yerlerinde psikolojik tacizin önlenmesine yönelik önemli bir adım atıldı. Mobbing Genelgesi, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeyle, çalışanların hakları korunacak ve iş yerlerinde sağlıklı bir ortam oluşturulacak. Peki, bu genelge neleri kapsıyor? İşte detaylar!

İş yerlerinde psikolojik tacizin önlenmesine yönelik olarak hazırlanan genelge, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenleme, çalışanların haklarını koruma amacı güderken, çalışma hayatında daha sağlıklı bir ortam oluşturmayı hedefliyor.

Mobbing Genelgesinde Neler Var?

Genelge, toplamda 7 madde olarak hazırlandı ve iş yerlerinde kasıtlı, sistematik psikolojik tacizin önlenmesi gerektiğini vurguladı. Bu düzenlemeyle birlikte, çalışanların maruz kaldığı psikolojik tacize karşı daha güçlü bir koruma sağlanması amaçlanıyor.Psikolojik tacize uğrayan çalışanlar, çeşitli platformlara başvurabileceği hatırlatıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu ve ALO 170 gibi hizmetler, mobbing mağdurlarına başvuru imkanı sunuyor.

Genelgeye göre, iş yerlerinde psikolojik tacizle mücadele etmek, öncelikli olarak işveren ve yöneticilerin sorumluluğunda olacak. Bu kapsamda, farkındalık artırıcı eğitimler ve bilgilendirme faaliyetlerinin yaygınlaştırılması gerektiği de vurgulandı. Genelge doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde "Psikolojik Tacizle Mücadele Kurulu" yeniden yapılandırıldı. Bu kurul, ülke çapında politikalar oluşturacak, eğitimleri koordine edecek ve toplumu bilinçlendirme çalışmaları yapacak.

Genelgede, iş yerlerinde yürütülen soruşturmalarda çalışanların özel hayatlarının korunmasına özen gösterilmesi gerektiği de belirtildi.