NASA, 2 ila 3 milyon yaşında olduğu tahmin edilen asteroite 'Selam' adını verdi. Asteroitin yaşı, Güneş Sistemi standartlarına göre "yeni yürüyen çocuk" yaşına denk geliyor.

Güneş Sistemi'ndeki asteroitleri inceleyen Lucy uzay aracı, Kasım 2023'te Dünya'ya yakın Dinkinesh adlı asteroitin yörüngesinde dönen bir bebek asteroidi keşfetti. 

Selam adı verilen bebek asteroidin, hızlı bir şekilde dönen Dinkinesh'in yüzeyinden fırlatılan maddelerden oluştuğu düşünülüyor. Bilim insanları, bu iki asteroid arasındaki dinamikten yola çıkarak Selam'ın yaşını hesaplamak için yeni bir yöntem geliştirdi. Bu yöntemde, iki asteroidin hareketleri ve aralarındaki çekişme gözlemlendi.

Bilim insanlarına göre, Mars ve Jüpiter arasındaki Asteroit Kuşağı'nda yer alan Dinkinesh ve Selam arasındaki dinamik, Güneş Sistemi'nin ilk günlerinde neler yaşandığını anlamamıza yardımcı olabilir.

İnsansız kara aracımız BARKAN'a güncelleme: Yeni silahı ile yerini aldı İnsansız kara aracımız BARKAN'a güncelleme: Yeni silahı ile yerini aldı

Editör: Dilara Adak