Ülke sınırlarını, tehlikeli bölgelerde koruyan ve can güvenlikleri konusunda endişelenen güvenlik korucuları, özlük haklarında iyileştirme yapılmasını istiyor. 

1985 yılında kurulan ve amacı başta PKK ve diğer terör örgütleriyle mücadelede etmek olan güvenlik korucuları, PKK’nın ilk yılalrında, en ön safta yer alarak teröristlerin dağda,köylerde, ülke sınırlarında göz açtırmadı.

Siirt'te 50 Güvenlik Korucusu Alımı Yapılacak! İşte Tüm Detaylar - Kanal 56  TV

Bölgeye hakim olan ve bulundukları bölgedeki coğrafyayı iyi bilen korucular, jandarma ve içişleri bakanlığının emir komutasında görevlerini halen yürütmektedir. 60 bin çalışanı olan Korucular, İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği her yerde halen sınırları korumaktadırlar. Bu uğurda terörle mücadele ederken, 3 bin gazi 2 binden fazla şehit veren güvenlik korucuları, özlük haklarında iyileştirme istiyor.

Vatandaşlar, terörle mücadele etmektedir. PKK terör örgütleriyle mücadele eden ve asgari ücret ile çalışan Türkiye’nin 3.büyük silahlı gücü korucular, en az memuriyet maaşı istemektedirler.

HANGİ HAKLARDAN MAHRUM EDİLİYORLAR?

- Görev yerleri değişti en başta ve askeri alanlarda nöbet tutmaya başladılar. Bir şey olsa köylerini dahi koruyamıyorlar.

- Yaptıkları iş, yoğun mesai ve tehlikeli görevlerde bulunmalarına rağmen iyi bir maaş ve ek ödeme ya da görev parası, gıda yardımı ve ikramiye gibi ödeme desteği verilmiyor.

Son gün uyarısı! 2021 yılı güvenlik köy korucusu başvuru şartları nedir? Güvenlik  korucusu nasıl olunur?

- Emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları yaptıkları göreve binaen çok azdır.

- Son yıllarda gerek genç olanlar gerekse üniversite mezunu güvenlik korucuları çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarda görev aldıkları halde normal memurlar gibi maaş ve haklara sahip değiller.

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

- EYT olarak bilinen emeklilikte yaşa takılanlara benzer bir durumun güvenlik korucularını etkilemesi. 

Köy muhtarlarının emri altında olan ve silah taşımaya yetkili koruculara karşı gelenler, jandarmaya karşı gelmiş gibi ceza görmektedirler. 1924 yılında 442 sayılı Köy Kanunu ile yürürlüğe giren koruculuk sistemi, dönemin koşulları itibarıyla artan törör olaylarına karşı oluşturulmuş bir sistemdir.