15 bin öğretmen atama sürecinde tercih dönemi bitiyor. Öğretmen atamalarında sözleşmeli sınav sonuçları geçtiğimiz ay son günlerinde açıklanmıştı. Tercih ekranı ise 21 Ocak'ta öğretmen adaylarına açıldı. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA TERCİHLERİ 2022 NE ZAMAN?

Atama işlemleri, "Ön Başvuru" ve "Tercih Başvurusu" olmak üzere iki aşamada gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz gün başlayan tercih dönemi yarın sona eriyor. Herkesin merakla beklediği 15 bin öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacağı belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre öğretmen adaylarının atama tercihleri  31 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecek.

Uşak'ta vakıflara ücretsiz bina iddiası! CHP'den binayı boşaltın çağrısı yapıldı Uşak'ta vakıflara ücretsiz bina iddiası! CHP'den binayı boşaltın çağrısı yapıldı

Twitter'da neden gündem oldu ?

Öğretmen adaylarının merakla beklediği atamaya tepkiler çığ gibi büyüyor. Birçok ünlü isim ve siyasi lider konu hakkında açıklamalarda bulundu. Onlardan biri de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu. Davutoğlu resmi twitter hesabından şunları dedi:

"Aylar öncesinin öğretmen ataması yeni bir alım gibi 31 Ocak'ta kamuoyuna lanse edilecek. 700.000 atama bekleyen ogretmen için uygun görülen atama sayısı sadece 15 Bin karma atama mıdır? 2021 Kpss ile Şubat'ta en az 50 bin atama yapılması gerekir."

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ise konu hakkında şu sözleri söyledi:

"Atanamamış 700 bin öğretmenimizin talebi,138 bin öğretmen açığı,85 bin ücretli öğretmen varken 15 bin karma atama büyük mağduriyet yaratacaktır. 2021 KPSS puanı ile şubat'ta 50 bin atama yapılarak öğrencilerin ve öğretmenlerin sesine kulak verilmelidir."